Ăștia sunt urmașii Brătienilor?!

Uitându-ne puțin în sertarul cu vorbe aruncate în public ale actualilor lideri ai PNL dăm nas în nas cu ipocrizia, demagogia și nesimțirea lor girați de Klaus Iohannis. Ar trebui să-și aducă aminte de cele afirmate, nu cu mult timp în urmă, când blamau PNL mai rău decât blamează„ciuma roșie”. Ar trebui să le fie rușine că au fost luați sub aripa de cloșcă grijulie a partidului care le-a dat funcții, salarii mari, i-au trimis la Bruxelles ca europarlamentari. Unde vă e rușinea, domnilor? Citiți și amintiți-vă!

Rareș Bogdan în 2017: „Noi nu suntem PNL! Să-i i-a dracu’! Pleacă Raluca Turcan de pe ecran. Cei de la PNL – tăcere! La gunoi, la lada de gunoi a istoriei” ! Și-acum ce faci, Rareș, stai în costumul ăla frumos în lada cu gunoi?

Vasile Blaga : „Noi nu suntem PNL. Noi nu suntem ca ei. Suntem oameni care suntem lângă Traian Băsescu”. Să mori tu, Vasile! Păi, de ce nu stai în PMP și pupi clanța de la Cotroceni? Nu ți-e rușine ?

Siegfried Mureșan: „Klaus Iohannis a fost de partea celor care au încălcat statul de drept. Deci, pentru mine Klaus Iohannis nu este credibil dreptei”. Să mori tu, cu nume de neamț! Și acum ce cauți lângă un om care a încălcat statul de drept ?

Raluca Turcan: „PNL-ul ni-l vântură pe Iohannis, dar de fapt pe ușa din dos a trecut-o pe Adina Vălean în Parlamentul Europei. Suntem singurul partid care s-a opus inițiativelor antidemocratice ale PNL”. Dacă te-a făcut ministră fără să știi vârsta și unde este nordul, nu te mai opui acestor inițiative? La lada de gunoi!

Ludovic Orban : „Le-am spus că nu este necesar să treacă prin patul nimănui pentru a ajunge să câștige funcții publice. Am dat exemplul doamnei Turcan, care a fost asistenta domnului Stolojan”. Cum e, doamna Turcan? Despre ce pat e vorba? Dați-l în judecată pe Sică Mandolină dacă nu e adevărat. Noi știm că aveți dreptate, că Stolojan avea în birou canapea și nu pat. Orban minte.

Gheorghe Flutur: „Acest viraj definitiv al PNL sunt convins că va fi aspru sancționat de electoratul liberal”. Are dreptate Flutur , electoratul va sancționa PNL. Apropo, nu mai scrii cu oi pe dealul Sucevei când îl întâmpinai pe Băsescu? Atunci fluturii sburau altfel?

Și fără ei nu se poate.

Florin Cîțu, întrebat dacă consumă sau a consumat droguri nu răspunde la întrebare, iar la Digi 24 a afirmat că „PNL este cel mai mare partid politic din opoziție”. Înseamnă că, totuși, consumă droguri.

Klaus Iohannis: „Sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. E păcat că sunt așa puțini”. Uneori mai intră și neuronii în vacanță. Chestie de fizică. Aveți grijă când faceți naveta la Sibiu, că pe Valea Oltului vremea e în curs de răcire și temperatura în creștere. Logic, nu?

Ei sunt liderii PNL despre care bănuiam că sunt ignoranți, iremediabili. Ei pun pe cântar o mână, un picior, o ureche, dar niciodată un om întreg. Tânjesc după funcții și după aventuri politice, ne persiflează și nu au pic de rușine față de cele afirmate cândva, având curajul să iasă în public și să arate că sunt alții. Acordul nostru este dezacordul lor, iar adevărul este eroarea lor. Ordinea noastră – dezordinea lor. Perfecțiunea noastră imperfecțiunea lor. Ipocrizia pornește de la Iohannis, care ne spune că statul a eșuat în afară de el. Gașca cu Rareș Bogdan în frunte nu face altceva decât să se amăgească în mod voit unul pe celălalt. Prin acest tip de amăgire, minciuna devine obicei, bine îmbrăcată cu papion și batistă la buzunarul hainei. Toți au lătrat pentru Băsescu, au criticat PNL ca niște imbecili sub acceași umbrelă doar la comandă și nu spun nimic fără aprobare. Acum sunt cățeluși care chelălăie cum li se dictează și din când în când caută câte un stîlp să poată sprijini piciorul ridicat în semn de mulțumire că au fost spălați de păcate. Ăștia sunt urmașii Brătienilor?

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved