Asfalt Tango

Era trecut de miezul nopții și în vila familiei Cășuneanu ardea lumina, sfidând criza din energia electrică. Soția își certa soțul pentru faptul că a furat doi kilometri de asfalt. N-am fost singurul care a luat, și în fond am luat pentru partid!

Ar fi cazul să aduci asfaltul înapoi, nu vezi că sunt anchete mari în țară, îl apostrofă soția.

A doua zi, în fața porții companiei de la care luase marfa, Cășuneanu s-a prezentat cu asfaltul furat. La rând erau și câteva basculante cu borduri. Imediat a intervenit paznicul care l-a întrebat și i-a șoptit la ureche că dacă are forme legale poate intra. Dacă nu, să plece! Cășuneanu i-a răspuns că atunci când a luat asfaltul nu l-a întrebat de forme legale, iari acum…

Du-te la primul ministru! Asfaltul îl lași la mine!

Cășuneanu se prezintă la primul ministru și îi explică situația, dar acesta i-a spus că trebuie convocată coaliția care să dea avizul. A doua zi, coaliția a fost de acord cu returnarea asfaltului în depozit, dar nu se poate, că furtul nu a fost înregistrat. Și, în plus, îi trebuie și doi martori. „Păi, la sectorul ăla unde s-au furat saci cu voturi, a fost înregistrat furtul”, a comentat Cășuneau.

Furios, useristul de serviciu a ripostat că nu trebuie să compare voturile cu asfaltul, că doar nu circulăm pe niște hârtii. Cășuneanu s-a rugat de ei să fie pedepsit, ba chiar a zis că va cotiza în continuare, numai să i se ia asfaltul înapoi, că se supără rău soția lui. Primul ministru, nici n-a vrut să audă. Cel mai bine ar fi să te duci la Președinte!

La naiba cu voi toți!, strigă indignat Cășuneanu. Mă duc să reclam la Dna. Emiteți o ordonanță în acest sens, vă rog.

Nu pot ,îi răspunse primul ministru. Vrei să o conteste opoziția ca neconstituțională? Cășuneanu a plecat supărat foc și a mers la un cinematograf să se … relaxeze.

Aici, regizorul Nae Caranfil avea o dezbatere cu publicul înaintea vizionării filmului Asfalt Tango. Cășuneanu a leșinat. A doua zi, primul ministru și ministrul transporturilor tăiau pamblica pentru a inaugura încă doi kilometri de autostradă!

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved