Arheolog pentru o zi la Muzeul Județean Ialomița

Zâmbete din suflet de copil, bucuria descoperirii și inițierea în tainele arheologiei!

Au fost coordonatele sub care s-a desfășurat săptămâna trecută la Muzeul Județean Ialomița un adevărat atelier de lucru în aer liber, destinat micuților înscriși în programul muzeal-educațional Șezătoarea copiilor. Sub egida „Arheolog pentru o zi la Muzeul Județean Ialomița”, treizecei de mici entuziaști au lăsat pentru câteva zeci de minute bucuria jocului de vacanță și au luat parte la un alt joc, serios de data aceasta, pe „Șantierul arheologic Slobozia”, amenajat special pentru ei de specialiștii Muzeului Județean Ialomița.

Împărțiți în grupe de lucru, au trecut rând pe rând prin toate etapele descoperii arheologice – de la săpătură, la catalogare, inventariere și expunere. Totul pentru a sădi în inimile tinere pasiunea pentru cunoaștere, pentru inventitivitate, creativitate și, mai ales, lucru în echipă.

Acest program inițiat de Muzeul Județean Ialomița își propune să apropie generația tânără de instituțiile de cultură și să ofere o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber, alături de colegi și prieteni, în vederea unei viitoare dezvoltări armonioase și cu o paletă cât mai largă de aptitudini și pasiuni pentru cei mici.

Gigi Constantin,

referent Muzeul Județean Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved