Arde România?

 

Ședințe rușinoase! Un primar ales cu speranța de mai bine anunță ordinea de zi apreciind că vor fi discutate probleme mult mai importante, în condițiile în care cinci oameni au murit carbonizati în Spitalul „Matei Balș”. Patru pacienți aflați carbonizati în salon, iar cel de-al cincilea pacient aflat carbonizat la baie! Trăim în Țară robilor și a surzilor?! Ce poate să fie mai important decât viață unui om? Alertă la cel mai înalt nivel! Ședințe de urgență, declarații și mult fum! Cine-i mai aduce la viață pe oamenii arși de vii? Liniile telefonice sunt închise. Cine ridică telefonul? Cine răspunde?

Cum este posibil să fie transferați pacienții în alte unități medicale fără să fie anunțate familiile? 53 de pacienți, cu vârste peste 60 de ani au fost mutați în alte spitale! Să nu uităm că paciențîi erau conectați la aparatele de oxigen! La nici două luni de la incendiul din secția A.T.I. a Spitalului Județean Piatra Neamț, când zece suflete nevinovate, bunici, părinți, frați și surori, au ars de vii și s-au înălțat către Cer. Incompetența, prostia, ignoranța (corupția și trădarea de țară – n.r.) își spun cuvântul!Cine are nevoie de o nesfârșită bâlbâiala?

Un nou incendiu a avut loc la Spitalul „Matei Bals”! Alte cinci suflete au murit! Plânge România! Plâng românii înghețați în casă! Europa se crucește! Pacienți intubați încălziți cu aerotermă! În anul 2021, pacienții sunt dezintubati din greșeală de la aparatele de oxigen! România normală? În anul 2021, sănătatea se cumpără? În 2021 mai avem o șansă la o lume mai bună?

 

Când vom deveni România normală?

 

Experți în politici de sănătate? Manageri? Decidenți politici? Cine răspunde? Matei Balș, încă o anchetă fără rezultate? Demisia nu mai este o soluție! Cu aceeași nerușinare, unii dintre cei care au pretenția de a fi salvatorii României ies în față camerelor de filmat și ridică din umeri!

 

Să cerem iertare celor care au murit alături de noi!

 

Îmi sună în suflet și în minte strigătul de ajutor al oamenilor care au murit în Lacul Techirgiol, în timp ce aceeași potentați ai vremii anunțau că au dispus măsuri urgențe de intervenție, dar că nu aflau o barcă să ajungă să scoată din apă înghețată sufletele chinuite! Îmi sună în suflet și în minte, țipetele de groază și de infinită durere ale celor care au ars de vii în spitale! Mă întreb până când? Până când ne mai rabdă bunul Dumnezeu?

 

Lumânări aprinse și rugăciuni purtate în suflet!

 

Cine se face vinovat de toate? Pacientul? Familia aparțînătoare? Bunul Dumnezeu?

Dumnezeu să îi Odihnească pe toți cei ridicăți, în mod nedrept, la Cer. Maternitatea Giulești, îngerașîi arși de vii! „Colectiv” – un cuvânt care arde! Floreasca – un om acoperit de flăcări pe masă de operații! A.T.I. Piatră Neamț – O durere care nu se va uită niciodată! Balș – măsură neputinței?

 

Realitatea?

 

Pacienți prăbușiti pe jos, la primiri urgențe, dar personalul medical își păstra mâinile în buzunar! Rea credință? Ignoranța? Pacient cu deficit cognitiv, dar externat și trimis singur acasă, în condițiile în care nu știa ce înseamnă realitatea! Social Media anunță că paciențîi se gospodareau singuri în spital! Deși nu este locul să apreciem asemenea fapte, nu cumva paciențîi aveau obligația să pregătească și masă? Cum este posibil că în anul 2021, pacienții să se gospodărească singuri, cu aerotermă și cu soluții împotriva gandacilor, în condițiile în care milioane de euro sunt cheltuiți în sănătate?

 

Medicii nu sunt între cei săraci!

 

O spun mașinile din parcările spitalelor și căsuțele de vacanță! Mai sunt, însă și medici de bună credință! Puțini dintre cei ranasi în Țară! Doamnele asitente medicale, cu aproape 6000 lei salariu, schimbă cu greu un pampers pentru un părinte, dacă nu primește în buzunarul providenței cel puțîn 20 de lei! Cât câștigă un om simplu, cu visul de a avea o casă, spulberat de datorii, vânzător la Kaufland? Normalitate? Vaccinurile anti-Covid nu mai sunt pentru următoarele zece zile, precizează decidenții. Căldura lipsește din casă! Căldura lipsește din spitale? Când iarnă bătea deja peste România, din lipsa de paturi, paciențîi Covid erau tratați în curtea unor spitale, în corturi militare!

Întrebat dacă se cunoaște acest lucru, domnul președinte a precizat că vor fi căutate soluțîi optime! Să fie soluția aerotermă adusă de acasă? Cum poate fi păstrată speranța pentru români? Ce mai înseamnă o zi fără durere? Medicamentele cumpărate de familie pentru pacient de la farmacia fixată strategic peste drum de spital?  Cum este posibil să credem că suntem în prima linie, că luptăm cu Covid 19, că luptăm cu mizeria care ne înconjoară, cu lipsa de rușine, când optimizarea unui sistem de sănătate în colaps, înseamnă contracte grase, cu milioane de euro care se rătăcesc tot în buzunarele celor puternici! Cine câștigă? Domnule președinte, România are nevoie de sănătate! Nu ascultați promisiunile! Nu încurajați deficiențele de auz. România are nevoie de măsuri concrete! Dumneavoastral aveți puterea să aduceți așteptată normalitate!

 

Românii se sting, România îngheață! Cine stinge lumina?

 

Speranța nu se stinge niciodată! Încotro România? Trebuie să avem un moment de reflecție! Am scris și am rugat la unitatea românilor! Am scris și am rugat la decentă! Am scris și am rugat de nenumărate ori la responsabilitate! Cui îi mai pasă?

Prof. Univ. dr. Nicolae Radu

ART EMIS ACADEMY

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved