Apă și săpun

 

Dan Elias

Redactorii săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo publică o nouă primă pagină puternică, în cel mai recent număr scos pe piață.” Așa își începe articolul despre scârboșenia publicată de francezi, în numele unei libertăți de expresie sinonimă cu tembelismul, un jurnalist (!!) român, în mod evident analfabet funcțional! „Pagina puternică”, așa cum o descrie analfabetul, nu este altceva decât o imagine caricaturală a unei femei stând cu… vulva în sus, loc prin care… intră prelați musulmani, trimiși de așa-zișii „democrați occidentali” la „origini”.

Nu există suficiente cuvinte care să descrie „libertatea” lor de expresie și gândire! Primul organ afectat este nasul. Hârtia revistei pute îngrozitor! Dintre pagini se scurge un lichid cu o vâscozitate incertă, dar cu un inegalabil miros de latrină împuțită. Oare atât de nespălată să fie democrația occidentală!? Apoi, este efectul vizual asupra femeilor și mamelor obligate să se recunoască rușinate în mâzgălelile unor labagii cu aere de gânditori ai wc-urilor. Și asta, culmea, într-o așa-zisă apărare a… femeilor iraniene!

Hai, mă! Nu vă mai țineți de mână să fiți și voi „charlie”?

În sătucul britanic Bell End, mai marii „culturii” locale au gândit, au finanțat și au ridicat o statuie. Bravo lor! Asta da, renaștere capitalistă! Mai ceva ca în Florența lui Michelangelo! Nu era de ajuns că toponimicul este sinonim cu o înjurătură; nu! Au vrut ceva epocal, o lucrare de artă care să trezească (nu zic „să scoale”!) spiritul artistic al umanității. Și astfel, artistul din vârful dealului a realizat cu migală o statuie a rusului putin, terminată cu un cap de falus și au așezat-o în piața publică, nu înainte de a fi aurită ca să dea mai bine la privitori. Pentru că era o statuie interactivă, i-au pus și… ouă! Dar cum nu aveau habar cam câte ouă are putin, au așezat coșuri de ouă la picioarele operei de artă pentru diferite folosințe. Eu nu mă gândesc decât la săracele mămici britanice nevoite să răspundă copiilor lor la întrebarea; „Ce este mami aia?” „Întrebați-vă tatăl. Eu n-am mai văzut așa ceva!”

Se spune că britanicii au avut ca model o melodie ucraineană despre putin, celebră și porcoasă. Cum altfel!?

Iată pictura, sculptura și muzica societății libere! Și vă mai întrebați de ce planeta urăște occidentul obraznic? Jegos este și servilismul unor comentatori, „mioritici” la propriu, pe care îi extaziază orice scremut pornografic ce vine din vest. Dar așa se întâmplă în toate societățile care aruncă la gunoi cărțile și buna creștere, trăind în minciună și manipulare de dragul burților pline.

P.S. Efectele libertății fără frontiere se văd deja în rândul tinerei generații, dar nu ne interesează. (Poate doar în capul atât de limpede al lui Klaus cu a lui „Românie educată”.) La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, profesori cu vechime și experiență nu mai intră la orele de curs din unele clase din cauza golăniei, obrăzniciei și a lipsei minimului respect. Le-a ajuns și lor! Adică, libertate și depravare pe banii statului; banii noștri. Mulțumim din inimă golanilor fără școală care ne conduc! Trăiască și înflorească mârlănia!

Asta da, libertate! Ăsta da, capitalism! La mai mare!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved