Apa din subsolurile blocurilor din Slobozia va fi evacuată în condiții avantajoase de catre Urban SA

* În plus, URBAN va face reparații la cele mai scăzute tarife posibile și acceptă plata în 12 rate lunare a costurilor de intervenție.

Consiliul Județean Ialomița, acționarul majoritar al SC Urban SA, a solicitat introducerea pe Ordinea de Zi a Consiliului de Administrație al operatorului a unei facilități de plata pentru operațiunile de reparație la conductele din subsolurile blocurilor din Slobozia. Facilitatea vine în sprijinul cetățenilor și al asociațiilor de proprietari prin utilizarea unor tarife care sa acopere doar costurile cu personalul implicat. De asemenea materialele puse în opera vor fi refacturate catre beneficiari aproape de pretul de aprovizionare. Compania nu va urmări sa realizeze un profit comercial din aceste operațiuni.

De asemenea, Consiliul de Administrație al Urban SA a aprobat, la propunerea Consiliului Județean Ialomița, posibilitatea plății în 12 rate lunare a costurilor legate de evacuarea apei din subsoluri, curățenie, constatarea avariilor la rețele de apa și canalizare, realizarea reparațiilor și mentenanță generală. Prin acest demers se urmărește rezolvarea unei probleme de sănătate publica, reducerea infestării cu insecte și șobolani, îndepărtarea igrasiei și a mucegaiului din locuințe, precum si prevenirea deteriorării construcțiilor. Se estimează că reparațiile vor conduce la reducerea pierderilor de apa și la scaderea costurilor pe care le suporta locatarii prin distribuirea acestor cantități în facturile curente. Urban SA va asigura garanție pentru lucrarile executate și orice intervenție ulterioara va fi acoperita gratuit de societate dacă avaria s-a produs pe un tronson care a făcut obiectul unei reparații făcute de operatorul de utilități.

În perioada următoare Consiliul Județean Ialomița, în calitate de autoritate tutelara a SC Urban SA, va iniția o serie de discuții cu reprezentanții cetățenilor care locuiesc în aria de operare pentru a identifica soluții pentru creșterea calității serviciilor furnizate de operatorul de apa și apa uzată.

Inițiativă lăudabilă, dar nu suficientă

Salutară inițiativa, dar nu suficientă, spunem noi. Vine vara și țânțarii plecați de la subsoluri vor invada din nou Slobozia. Așa că, ne permitem o sugestie pentru domnul primar Soare (cel care anul trecut a aruncat sute de metri cubi de soluție pentru combaterea țânțarilor pe asfaltul și boscheții din oraș dar rezultatele au fost sub așteptări), să se plieze pe inițiativa Consiliului Județean și să taie răul de rădăcină, adică de la subsoluri. Simplu de tot: banii pe care-i băga în dezinsecția ineficientă de pe străzi și din boscheți să-i bage în desinsecția subsolurilor, iar asta se poate face dirijat, după fiecare acțiune a URBAN-ului de scoatere a apei de la subsoluri și reparații la instalațiile avariate.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved