Anul acesta vom sărbători Ziua Dunării pe pontonul de la Stelnica

Anul trecut, când la Fetești a fost organizată Ziua Dunării 2022, primăria Stelnica a semnat un parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița privind finanțarea cu 12 miliarde de lei vechi de la bugetul județean având ca obiectiv final construirea unui ponton care să fie amplasat pe malul Brațului Borcea. Dintr-un dialog cu domnul primar Costel Brateș, vă anunțăm că avem vești bune.

– În ce stadiu se află construirea pontonului, domnule primar?

– Amenajarea unui punct de acostare la Stelnica este un proiect la care eu am ținut foarte mult și la care domnul Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, a răspuns prompt prin propunerea ca primăria Stelnica să semneze un contract de parteneriat pentru achiziționarea unui ponton. Acest parteneriat, vă aduceți aminte, a fost semnat anul trecut. Este proiect în derulare și sperăm ca la începutul lunii iunie pontonul să fie adus la Stelnica. Constructorul ne-a dat asigurări că la sfârșitul lunii mai pontonmu va fi aici, acostat pe malul fluviului. Este un ponton de 30 de tone greutate, are o lungime de 22,5 metri lungime și o lățime de 5,5.

– Care sunt beneficiile aduse de acest ponton?

– Prin acest punct de acostare, eu ca edil îmi doresc ca în parteneriat cu Consiliul Județean să deschidem poarta județului Ialomița către Europa. Concret, vreau să intrăm în legătură cu firmele care asigură transportul turiștilor din Vestul Europei în Delta Dunării pe fluviul Dunărea și pe Brațul Borcea și să-i determinăm să acosteze la Stelnica, unde împreună cu partenerul principal, cu Consiliul Județean, cu ajutorul autocarului pe care-l are în dotare, să punem în valoare punctele turistice din zonă, muzeele din Slobozia și cu deosebire Complexul Arheologic Orașul de Floci. Prin Muzeul Județean de Istorie vom realiza niște pliante cu o ofertă turistică concretă, cu vizite la obiectivele turistice din zonă, dar și servirea unor mâncăruri tradiționale prin doi-trei agenți economici din județul Ialomița. Aceasta este macheta pontonului. Zece la sută este ansamblat. Eu sper ca unul acesta Zilele Dunării să le organizăm aici la noi, la pontonul de la Stelnica.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved