Amenzi la cerere

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost amendat de Poliția Capitalei cu suma de 1500 de lei pentru că nu a purtat mască de protecție, conform legislației în vigoare. Acesta a fost filmat de presă pe holul Parlamentului fără mască de protecție și ca de obicei a justificat că nu a încălcat legea, însă imaginile îl contrazic. Cică era într-o conferință de presă și a vrut să bea apă, iar apa nu o putea bea cu masca pe figură. În imaginile filmate se vede clar că sta într-un fotoliu, nu avea mască și vorbea cu o persoană pe care, în final, a și îmbrățișat-o. După ce a fost dat de gol, „s-a cerut să fie amendat”, cerând și scuze. „Este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile, companiile, partidele, este necesar să îndemne toată lumea să facă lucrul acesta. În sensul acesta, am luat legătura cu poliția și am cerut să fiu amendat”.

Să mori tu! Deci, dacă nu luai legătura cu poliția nu erai amendat? Concluzia este că pentru unul ca el poliția nu amendează decât la cerere. Al dracului domn Mitică, zicea Caragiale.

Tot cu acest prilej am aflat că și Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a cerut să fie amendată. Ne-am dat dracului. Au început miniștrii să ceară să fie amendați. Te pomenești că în curând vor cere să fie cercetați penal, să fie încătușați sau arestați. La cerere. Stimați cetățeni, urmați-le exemplul. Atunci când nu purtați mască nu mai așteptați să fiți opriți de poliție să vă amendeze, dați telefon și cereți să fiți amendați. În felul acesta ajutați poliția să nu se mai ocupe toată ziua de măști, mai are și alte treburi. Madam Raluca Turcan declară că a solicitat să fie amendată, că „este corect să respectăm regulile, a fost o neatenție, de care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare”. Ce vorbești, madam? Păi, nu ai mai fost odată prinsă în sediul guvernului la chef cu Orban și nu purtai mască? Aia nu era sfidare față de cetățeni? Atunci de ce nu ai solicitat să fii amendată?

Interesant e cum acordă poliția amenzi. Vlad Voiculescu a greșit o singură dată, 1500 lei amendă, Raluca Turcan de două ori, 500 de lei. Am uitat să spun că ea este din Sibiu. Pentru că nu respectă legea pentru majorarea pensiilor și alocațiilor de ce nu cere să fie amendată? Pe 20 februarie 2021, un bărbat care participase la un miting și nu purta mască de protecție pe nas și gură, a fost pus la pământ de jandarmi și încătușat. „Sunt ofițer al armatei Române, în rezervă, mă agresați fără motiv, mă puteți identifica și altfel”, striga bărbatul trântit la pământ și încătușat. Degeaba strigai, domn colonel în rezervă. Trebuia să le spui că ești ministru și vei face cerere să fii amendat. Băgat în dubă și dus la Secția 17 de poliție, acesta a depus plângere penală.

Ce părere aveți, domnilor Iohannis și Cîțu, de ce tolerați această discriminare? Vă e frică să le cereți demisia celor doi miniștri, sau să-i dați afară, vă e frică să nu se rupă căruța, adică „guvernul meu”? Păi, dacă dați în Voiculescu, dați în USR și gata pleacă de la guvernare. Adio coaliție! Asta e. Dacă erau de la PSD, mamă, era rupere, „ciuma roșie” afară, jos, demisia etc. Ați îngropat industria ospitalității, mii de oameni fără muncă, s-a distrus cultura, suntem verificați și numărați ca vitele în biserici, la cununii, botezuri și înmormântări, iar oamenii voștri dau tonul la încălcarea legii. Ei fără mască și încălcări de reguli, proștii trântiți la pământ și încătușați, iar Iohannis la schi. A fost și la învierea paștelui lui și ne-a binecuvântat în maghiară, germană și română, urându-ne La mulți ani! Adică, ani mulți tot așa, cu „România nomală” și „Pas cu pas”?

Gheorghe Marinel

 

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate