Amenzi de 213.000 lei aplicate de inspectorii ITM în doar două săptămâni

În perioada 1 – 12 noiembrie, inspectorii ITM Ialomița au efectuat 46 de controale de fond şi pe legi speciale la angajatori din mai multe sectoare de activitate. În urma controalelor, au fost sancţionaţi 11 angajatori şi au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale cu amenzi cu în valoare totală de 113.000 lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 20 măsuri cu termene concrete de realizare, urmând ca la data expirarea acestor termene să fie efectuat un control de revenire pentru verificarea modului în care angajatorii au îndeplinit măsurile dispuse .

Pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în aceeaşi perioadă a anului 2021 Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa a realizat un număr de 46 controale, în care au fost depistate 5 persoane ce desfăşurau muncă nedeclarată la 3 angajatori care au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 100.000 lei.

Controale vor continua şi în perioada următoare întrucât depistarea cazurilor de muncă nedeclarată reprezinta unul dintre obiectivele principale ale Inspecţiei Muncii, având în vedere că măsurile dispuse de către inspectorii de muncă şi sancţiunile contravenţionele aplicate conduc la descurajarea practicării muncii fără forme legale.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved