Am fost coleg în Partidul Democrat cu slugoiul Securității comuniste, Petrov Băsescu (VII)

 

După alegerea ca președinte a domnului Emil Constantinescu și instalarea Guvernului Ciorbea, precum și după alegerea domnului Petre Roman ca președinte al Senatului și a domnului Diaconecsu ca președinte al Camerei Deputaților, Partidul Democrat se afla într-o alianță politică cu foștii săi adversari, PNȚCD și PNL. În toată țara, atât cei din PD cât și cei din Convenție erau loiali și corecți unii cu alții cât și cu noul format politic din România. Un singur om tulbura apele coaliției. Acesta era fostul informator al Securității comuniste Petrov Băsescu, pe numele său din buletin Traian Băsescu, care nu se putea dezbăra de obiceiurile securiste ale tinereții. El trebuia să trădeze pe cineva, să toarne pe cineva. A ales să trădeze chiar pe cel care îi era șef, pe Primul Ministru Victor Ciorbea, el fiind ministru al Transporturilor.

În stilul caracteristic, făcea afimrații jignitoare la adresa primului ministru. În județe, pe bună dreptate colegii de coaliție din PNȚCD și PNL ne reproșau atitudinea și afirmațiile jignitoare ale lui Băsescu. Într-o ședință a Partidului Democrat cu participarea a sute de persoane din toată țara, colegii din județe îl rugau pe Băsescu: „Traiane, las-o mai moale, nu îl mai jigni pe Ciorbea, nu este normal, ne reproșează colegii din coaliție acest lucru. Suntem într-o alianță politică…”. Răspunsul slugoiului Securității comuniste a fost terifiant: „Măi! Eu mă leg de Ciorbea ca să îi dau o copită lui Constantinescu… Ha, ha, ha…” Sunt convins că istoria îi va da o „copită” turnătorului Traian Băsescu iar pe Emil Constantinescu îl va așeza la locul cuvenit, un adevărat Președinte. Democrat convins, a respectat cu sfințenie Constituția și a avut un mare rol în deschiderea drumului pentru intrarea României în NATO.

Dar, până la „copita” istoriei Traian Băsescu mai avea multe de dărâmat în România, administrativ și politic. A devenit președinte al Partidului Democrat, iar partidul nu avea decât rolul de suport pentru parvenirea lui politică.

A ajuns Președinte al României, iar Partidul Democrat obiect de batjocură pentru Traian Băsescu. Într-o noapte, l-a făcut „de dreapta”, având denumirea PDL. Dar obiecte de batjocură erau și liderii din conducerea partidului. Însă unii lideri se batjocoreau singuri, le făcea plăcere să se umilească numai să fie pe placul șefului suprem și a protejatei sale politice, Elena Udrea. În timp ce Cocoș (soțul acesteia) fura de mama focului tot ce se putea prin București – parcări, hoteluri etc. – marele vizionar Băsescu se ocupa de viitorul politic al Elenei.

Ședința de alegere a Elenei Udrea ca președinte al Organizației București a PDL a reprezentat cel mai penibil și josnic moment politic post revoluționar. La această ședință prostituția politică a fost atât de mare, încât jalnici lăudători de pe vremuri ai „tovarășei academician, doctor, inginer Elena Ceaușecu, savant de renume modial” au fost puși de departe în inferioritate.

Să îi ascultăm pe lăutarii lăudători din Epoca Băsescu Udrea cum o susțineau pe Elena pentru a fi aleasă președinte al organizației PDL București.

Un intelectual rafinat, Baconschi începe ceva mai soft: „Este foarte greu să reziști farmecelor tale, Elena…”

Raluca Turcan, actual Vice Prim Ministru, ridică ștacheta: „Elena, iești un adevărat Kill Bill al politicii românești”.

Pentru Olteanu Ioan, Elena devine un astru Soarele – căreia îi schimbă însă punctul cardinal de răsărire și ne anunță cu voce tunătoare și emfatică: „Soarele răsare de la București”.

Aflată în sală, urmând să ia cuvântul, Roberta Anastase, președinte al Camerei Deputaților, va duce mai departe metafora cu Soarele. Cu glasul gâtuit de emoție să nu uităm cui se adresa pune mai întâi o întrebare retorică: „Pentru ce am venit noi, astăzi, aici, dragi colegi?”. Urmează o pauză ca la teatru, sala plină de slugoii și slugoaicele lui Băsescu este încremenită, este în transă, așteaptă răspunsul și acesta vine, izbăvitor: „Am venit să luăm lumină!”

Acești tembeli politici post revoluționari, mai slugoi decât slugoii lui Ceaușescu, conduși și formațide Petrov Băsescu, sunt aciuați acum în PNL și reformează România!

Soarele” Elena Udrea este vai de mama ei, dar Turnătorul a ajuns europarlamentar.

Constantin POPA


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved