Alte șapte contracte semnate de administrațiile locale în prin ADI Ialomița

Șapte contracte de finanțare din cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală-Ialomița 2021 au fost semnate marți, 21 septembrie, de Consiliul Județean Ialomița. Albești, Adâncata, Stelnica, Slobozia, Fetești, Vlădeni și Axintele sunt beneficiarele sumelor puse la dispoziție prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița.

Reabilitarea școlii din Albești

Proiectul inițiat de primăria Albești care vizează reabilitarea școlii din satul Albești are o valoarea totală de 347.335, din care contribuție proprie 47.336, diferența fiind suportată de ADI Ialomița. Durata de implementare a proiectului este de 9 luni.

Comuna Albești a beneficiat în urmă cu 20 de ani de o finanțare cu ajutorul căreia școala a fost modernizată. Unitatea arată foarte bine, grupurile sanitare sunt în interior, însă materialele folosite în urmă cu două decenii sunt depășite acum și am luat decizia, împreună cu Consiliul local, de a beneficia și noi de această oportunitate de finanțare pentru a aduce un plus de confort copiilor prin înlocuirea tâmplăriei din lemn cu una din termopan”, a explicat Emil Jugănaru, edilul localității Albești.

Modernizare iluminat public în Adâncata

Modernizare iluminat public în comuna Adâncata, județul Ialomița”, proiect inițiat de primăria Adâncata, are o valoare de 364.464, din care contribuție proprie 64.464 lei, iar contribuție ADI Ialomița 300.000 lei. Durata proiectului este de 5 luni.

Proiectul vizează îmbunătățirea confortului cetățenilor și reducerea consumului de energie, dar și creșterea gradului de siguranță al acestora pe timp de noapte, precum și reducerea numărului de accidente rutiere. Suma este consistentă și vine în ajutorul nostru ca autoritate locală în vederea realizării acestui proiect util pentru comunitatea pe care o conduc”, a declarat Valentin Barbu, primarul comunei Adâncata.

Racorduri la sistemul de canalizare în Stelnica

Primăria Stelnica va efectua prin proiectul Racorduri la sistemul de canalizare, comuna Stelnica, județul Ialomița, etapa a IV-a” 153 de branșamente pe cinci kilometri de străzi pentru care administrația publică locală urmează să depună un proiect de asfaltare. Valoarea totală a proiectului este de 520.758 lei, contribuție proprie 220.758, diferența de 300.000 lei fiind suportată de Consiliul Județean prin ADI Ialomita. Durata proiectului este de 12 luni.

Rețea utilități și căi de circulație în cartierul Gării Noi din Slobozia

Extindere rețele de utilități și căi de circulație în zona cartier Gării Noi din municipiul Slobozia – alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială, căi de circulație rutieră și pietonală etapa a II-a” este proiectul înaintat de primăria Slobozia. Valoarea totală a proiectului este de 2.872.652, lei, din care contribuție proprie 2.472.652 lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 400.000 lei. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Nu putea să lipsească Slobozia de la masa Consiliului Județean, așa că vă mulțumesc pentru sprijin. Banii pe care îi vom obține de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară vor fi direcționați către infrastructură, pentru că, așa cum am promis, investițiile în infrastructură vor fi prioritatea noastră. Vom completa anumite segmente în Cartierul Gării Noi și vom finaliza, spre sfârșitul anului, integral acest cartier, astfel încât cetățenii din cartierul de tineri să beneficieze de infrastructură la nivel maxim. Vă mulțumesc și în numele primarilor PNL care au beneficiat de sprijin și vă mulțumesc chiar și pentru echidistanța de care ați dat dovadă”, a transmis Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia.

Teren de sport multifuncțional la Fetești

Construire teren sportiv multifuncțional cu gazon sintetic, branșamente și racorduri la utilități”, proiect inițiat de Primăria Fetești, are o valoare totală de 704.996 lei, contribuția proprie fiind de 304.996, diferența de 400.000 lei fiind suportată de Consiliul Județean Ialomița. Durata proiectului: 12 luni.

Primăria Municipiului Fetești se află la al doilea proiect implementat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița. Ideea construirii unui teren de sport multifuncțional a apărut ca urmare a solicitărilor venite din partea tinerilor pentru practicarea mai multor sporturi. Terenul va fi prevăzut cu nocturnă și cu toate echipamentele necesare, iar la final va fi destinat activităților sportive, respectiv baschet, fotbal, handbal și tenis”, a transmis Laurențiu Șonchereche, primarul Municipiului Fetești.

Modernizare iluminat public la Vlădeni

Modernizare iluminat public stradal în comuna Vlădeni, județul Ialomița privind sprijinirea eficienței energetic și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”, proiectul inițiat de primăria Vlădeni, are o valoare totală de 534.238 lei, din care contribuție proprie 234.238, diferența fiind suportată de Consiliul Județean prin ADI Ialomița. Durata de implementare a proiectului este de 6 luni.

Teren de sport multifuncțional la Axintele

Construire teren de sport multifuncțional și vestiare în comuna Axintele” este proiectul gândit de primăria Axintele pentru a primi sprijin financiar de la Consiliul Județean prin ADI Ialomița, are o valoare totală de 552.916, contribuția proprie fiind de 252.916, diferența fiind acoperită prin ADI Ialomița. Durata proiectului este de 10 luni.

Era nevoie de un astfel de proiect în localitatea noastră, pentru că Axintele are două sate aparținătoare, Horia fiind unul dintre ele și se află la o distanță de 10 kilometri. Școlile s-au comasat pentru că s-a redus numărul de elevi, mai sunt aproximativ 200, însă le este și lor necesar un astfel de teren, cât și vestiarele aferente. Prin înființarea acestui teren, copiii vor avea acum un loc unde să desfășoare activități sportive”, a conchis Grigore Tudor, primarul comunei Axintele.

Consiliul Județean Ialomița a semnat un număr de 57 de contracte și cât de curând toate cele 60 de UAT-uri din județ membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară care au depus proiecte își vor putea începe investițiile propuse în cadrul acestui program.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved