Alte 12 milioane de lei din surse europene pentru dezvoltarea infrastructurii edilitare feteștene

 

Feteștenii vor beneficia de fonduri europene de peste 70 de milioane de lei. Aceste sume vor avea un aport semnificativ, hotărâtor la îmbunătățirea infrastructurii edilitare necesare pentru atingerea unor condiții civilizate de trai, conform standardelor europene, de care să beneficieze locuitorii acestei comunități.

Laurențiu Șonchereche, primarul municipiului Fetești, a semnat săptămâna trecută un contract de aproape 12 milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale a Școlii gimnaziale Aurel Vlaicu.

Așa cum celelalte proiecte contractate în anii anteriori se află în stadiu avansat de implementare sau și-au atins pragul de maturitate al dezvoltării lor, sunt ferm convins și de materializarea proiectului ce a făcut obiectul fericitului eveniment. În acest context, îi mulțumesc bunului meu prieten, Laurențiu Sonchereche, pentru invitația de a participa la acest eveniment care reconfirmă capacitatea edililor PSD de a iniția și administra cu succes proiecte de anvergură și dezvoltare ale comunităților pe care le reprezintă”, a declarat deputatul ștefan Mușoiu, prezent la eveniment.

Proiectul are doua componente, respectiv reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Aurel Vlaicu și a grădiniței care face corp comun cu școala și reabilitarea și modernizarea drumurilor publice din Municipiul Fetești.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei, care se adaugă la cele aproximativ 70 milioane, total investiții în Fetești, sumă aferentă celor 14 proiecte finanțate prin ADR Sud Muntenia. Proiectul semnat săptămâna trecută face parte din lista de priorități a județului Ialomița – educație și infrastructură.

La nivelul județului, suma totală a investițiilor prin ADR este de aproximativ 600 milioane lei.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved