Alianța USR-PLUS are doi primari, unul la Miloșești și altul la Gârbovi

 

Dumitru Trifu și Vasile Popa sunt primarii câștigători ai Alianței USR-PLUS, cei doi reușind să „bată” un primar PSD și altul PNL, ambii cu multe mandate în fruntea comunităților. Astfel, Dumitru Trifu l-a învins pe Nelu Chițoiu la Miloșești, obținând 685 de voturi față de cele 289 ale candidatului liberal. La Gârbovi, Vasile Popa a reușit să câștige simpatia electoratului în fața social-democratului Grigore Popa cu puțin peste 100 de voturi.

Dumitru Trifu a avut tinerii de partea sa

Candidatul Alianței USR-PLUS la Miloșești, Dumitru Trifu, are 56 de ani, este născut în satul Nicolești, comuna Miloșești, iar în prezent este paznic de vânătoare, tehnician veterinar și desfășoară activități în domeniul agricol. Dumitru Trifu are doi copii și un ginere preot. Noul primar a obținut la Miloșești 685 de voturi comparativ cu contracandidatul său, edilul în funcție Nelu Chițoiu (PNL) care a fost votat de 289 de persoane și se consideră o punte de legătură între tinerii din localitate și vârstnicii care l-au urmat în ultima perioadă.

Le-am explicat tuturor, mai ales vârstnicilor, că timpul nostru a trecut și că vine timpul tinerilor cărora trebuie să le acordăm o speranță pentru a-și exprima viziunea, de a-i acorda prioritate (…) Trebuie să le dăm o șansă tinerilor pentru că în campania electorală am fost întâmpinat de zeci de tineri de care am rămas impresionat de capacitățile și gândirea lor. Este o gândire democratică și am realizat că trebuie să gândim și noi pentru viitor (…) Nu vrem să înșelăm comunitatea în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat noul primar al comunei Miloșești.

Acesta consideră că buna colaborare timp de 30 de ani cu oamenii din comuna Miloșești a fost cheia succesului său.

Vasile Popa, primar la 26 de ani

Vasile Popa este un tânăr de doar 26 de ani care a avut curajul de a se înscrie în cursa electorală și care a câștigat lupta politică cu veteranul Grigore Popa, primar PSD cu multe mandate la activ. Deși este doar potrivire de nume și nu are nimic în comun cu fostul edil, Vasile Popa și-a adjudecat victoria la Gârbovi cu doar 100 de voturi diferență față de contracandidatul său. Tânărul este de profesie inginer și se află în continuare la studii la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, unde face un master în Management și Dezvoltare Rurală. Implicarea sa în viața activă a comunității i-a adus victoria la scrutinul de anul acesta.

Pentru mine nu a fost o surpriză, pentru că am încercat să o luăm din timp, să încheghăm o echipă de tineri competentă. Mă așteptam la acest rezultat, pentru că implicarea a fost cheia succesului meu. Știm le ce ne înhămăm și mai știu că echipa își va spune cuvântul. Printre prioritățile mele pentru următorii 4 ani se află educația, infrastructura și agricultura (…)”, a precizat tânărul primar.

De un fair play exemplar, noul primar al gârbovenilor a mai declarat: „Îi mulțumesc fostului primar pentru ceea ce a făcut și sperăm ca noi să ne autodepășim. Dumnealui a făcut tot ce a putut”.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved