ALEGERI LA PNL IALOMIȚA

 

Violeta Alexandru, către susținătorii lui Câțu: „Nu există cineva care să vină cu un suflu nou”

Vineri, 16 iulie, liberalii ialomițeni și-au ales noul președinte, precum și noua echipă care v-a conduce organizația județeană a PNL Ialomița pentru următorii 4 ani. În cursa pentru șefia partidului s-au înscris deputatul Rodica Luminița Barcari și Dragoș Soare, primarul Municipiului Slobozia.

Rezultatele finale l-au desemnat pe Dragoș Soare câștigător cu 177 de voturi, în timp ce Luminița Barcari a fost votată de 100 dintre liberalii delegați la Conferința de Alegeri.

La Comitetul de Coordonare Județean al PNL Ialomița au fost prezenți lideri politici naționali, parlamentari, dar și 280 de delegați desemnați să-și exercite dreptul de vot pentru alegerea noului președinte.

Guran, Bogdan, Turcan și Tinel (bonus) cu Dragoș Soare, Luminița Barcari doar cu Violeta Alexandru

În votul dumneavoastră stă soarta dumneavoastră și a Partidului Național Liberal, pentru că PNL este un partid format din oameni care gândesc cu mintea proprie și care iau cele mai bune decizii pentru partid și pentru comunitățile din care facem parte”, a declarat Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL în debutul Conferinței.

(…) Această manieră în care au fost spuse lucrurile, comportă riscurile unei sciziuni, a unei confruntări între oamenii aceluiași partid. Sunt oameni cu păr alb care au idei mult mai adaptate vremurilor moderne și mai bine inspirate față de cineva care era mai tânăr. Suntem toți parte a aceleiași echipe. Nu există cineva care să vină cu un suflu nou. Nu există suflu nou și suflu vechi pe care trebuie să-l aruncăm. Există oameni care fac performnață indiferent de vârstă și oameni care se atârnă de orice pretext pentru a rămâne pe o poziție înaltă. Avem nevoie să ne așezăm în aceeași matcă, adică a Partidului Național Liberal și vă rog să nu lăsați să se întâmple nicio etichetare care să ne ducă la o problemă de coeziune în partid”, a fost mesajul dur al deputatului Violeta Alexandru, care și-a criticat, voalat, câțiva colegi de la centru care apreciază că echipa lui Florin Cîțu ar veni cu un „suflu nou” în PNL.

Simt un pic de tensiune care nu ne este caracteristică nouă (…) Trebuie ca liderii să ni-i alegem noi, cei care votăm. Nu au ce căuta alte structuri ca să impună ceva în Partidul Național Liberal, iar dacă vom avea coloană vertebrală ne vom ține tari și vom face acest lucru. În același timp printre conducătorii noștri tot mai puțini oameni hotărâți, oameni care stau la două capete să vadă cine câștigă pentru a se poziționa lângă respectivul. Nu mi-a plăcut niciodată acest lucru, iar dacă în România există sărăcie este și pentru că, de multe ori, anumiți oameni nu au avut curajul să-și asume și au numit oameni, au stat orientați doar să prindă un post frumos, cald pentru ei și familia lor”, a transmis Virgil Guran, senator PNL.

Prezentă la Comitetul de Coordonare Județean al PNL Ialomița, în calitate de susținător al lui Dragoș Soare, prim-vicepreședintele liberalilor, Raluca Turcan a transmis că „aceste alegeri nu sunt nici despre Dragoș Soare, nici despre Lumința Barcari, sunt despre ceea ce poate să rezulte în organizația PNL Ialomița, pentru a servi ialomițenii și asta trebuie să țineți minte. Aceste alegeri sunt pentru oamenii din afara PNL care se uită la noi cum ne formăm echipa pentru a-i servi mai bine. Mi-aș dori ca după această competiție să vă așezați într-o poziție de stat în acest județ, astfel încât să vă proiectați victoriile și reușitele pentru anul 2024 care va fi un an extrem de dificil”.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, și-a arătat susținerea față de primarul Dragoș Soare, îndemnându-i pe cei prezenți în sală să voteze cu gândul la viitor și asumat. „Nu știu dacă realizați ce a însemnat câștigarea Primăriei Slobozia pentru PNL, pentru imaginea publică a dreptei și pentru doborârea unei redute de 30 de ani, roșie (…) Gândiți-vă bine pe cine alegeți, votați asumat, cu gâmdul la viitor, la parteneriat pentru a aduce plus valoare și o bună guvernare și pentru acest județ. Gândiți-vă la viitor! Gândiți-vă ce aveți de făcut ca peste 3 ani să abordăm patru bătălii într-un singur an, într-o echipă întărită”, a conchis acesta.

Ce nu a reușit pentru el, Gheorghe Tinel a reușit pentru Dragoș Soare

Fostul președinte al PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, s-a aflat în spatele echipei de campanie a lui Dragoș Soare. Nu am spus-o noi, ci candidatul la funcția de prim-vicepreședinte al partidului, Gheorghe Babagianu, actualul subprefect al județului Ialomița: „Îi mulțumesc unui prieten care lipsește, domnului Gheorghe Tinel care a avut încredere în mine, care m-a susținut și timp de 12 ani am fost lângă dânsul. Mereu îmi spunea că PNL va ajunge la putere și va conduce cu cinste România! (…) Vreau să transmit că domnul Gheorghe Tinel, în toată această campanie a fost cu noi, susținându-l pe Dragoș Soare!”

Deși au fost voci care de-a lungul timpului au susținut că la executarea sa politică a contribuit și Dragoș Soare, iată că Tinel s-a poziționat în tabăra care a dat președintele PNL Ialomița pentru următorii 4 ani, iar Babagianu nu s-a sfiit să o spună public, în discursul pentru susținerea candidaturii sale. Pe holurile sălii unde a avut loc Conferința Județeană de Alegeri a PNL Ialomița, mulți dintre delegații prezenți, se șușoteau și-și spuneau unul altuia că fără sprijinul lui Tinel Gheorghe, Dragoș Soare nu ar fi câștigat ceea ce ne demonstrează că ex-președintele liberalilor ialomițeni este încă un om puternic în partid capabil să-i influențeze pe cei cu care timp de 4 ani a format o echipă, dar care, într-un moment critic, i-au întors spatele.

După aflarea rezultatelor, președintele Dragoș Soare a declarat că urmează o resetare și un drum nou pentru partid, un drum care să conducă la victorii. De asemenea, aceasta și-a arătat susținerea pentru Florin Cîțu în competiția pentru președinția PNL care va avea loc în toamnă. „Întotdeauna am mers la victorie și întotdeauna am muncit ca să obțin aceste victorii pe care le-am obținut în cariera mea politică și profesională. Evident că am avut emoții pentru că cine nu muncește nu are emoții, cine nu este implicat nu are emoții. Eu am pus suflet pentr acest partid, să aduc rezultate și, evident, că și competițai internă m-a consumat foarte tare (…) Urmează o resetare a strategiei și un nou drum care să ne ducă la victorii. (…) Luminița Barcari va fi în echipă pentru că intră de drept în Biroul Județean și este parlamentarul nostru. (…) Susțin echipa primului ministru Florin Cîțu, pentru că trebuie să privim spre viitor, pentru că are toate argumentele să conducă acest partid”, a transmis Dragoș Soae, președintele PNL Ialomița.

Rezultatele alegerilor pentru desemnarea noii conduceri a PNL Ialomița

Președinte: Luminița Barcari 100 voturi, Dragoș Soare 177 voturi.

Prim-vicepreședinți: Dinu Alexandru 217 voturi, Gheorghe Babagianu 157 voturi, Sava Constantin 101 voturi.

Vicepreședinți: Stroe Vasile 221 voturi, Roșu Nuți 211 voturi, Vasile Adrian 204 voturi, Bobocel Marin 201 voturi, Stoica Gabriel 197 voturi, Tocileanu Eugen 157 voturi, Tudorache Lucian 140 voturi, Teculescu Mădălin 147 voturi, Catrinoiu Gheorghe 85 voturi, Mihu Cornel 76 voturi, Fuerea Sorin 40 voturi.

Membri: Andrei Florin 194 voturi, Băcriță Dumitru 158 voturi, Barbu Valentin 197 voturi, Câmpulungeanu Vasile 207 voturi, Chioveanu Robert 179 voturi, Crețu Ion 209 voturi, Dinu Marian 222 voturi, Drăghici Marian 189 voturi, Fotache Nicoleta 162 voturi, Gheorghe Alexandru 106 voturi, Grecea Ionuț 187 voturi, Lefter Dănuț 165 voturi, Manea Tonița 224 voturi, Merlea Adrian 96 voturi, Mitrea Traian 184 voturi, Mitu Vasile 95 voturi, Moise Ilona 92 voturi, Petre Sorin 190 voturi, Pârvu Nicolae 132 voturi, Racovițeanu Mihaela 65 voturi, Seiciu Aurelian 52 voturi, Țintă Nicolae 135 voturi, Vintilescu Gabriel 64 voturi, Voicu Arteme 64 voturi.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved