ALDE se pregătește intens de alegeri: Ionel Gae va ataca scaunul de președinte al CJ Ialomița, Ioan Martin scaunul de primar al Sloboziei

 

 

* Dialog cu domnul Ionel Gae, președintele ALDE Ialomița

 • Domnule președinte, să începem cu ce arde! Poziția ALDE privind Legea carantinării.
 • Poziția noastră privind legea carantinării este destul de clară. Noi ne dorim să respectăm toate regulile, dar cu condiția de a fi o tentă de sprijin pentru cetățeni. Nu mi se pare normal să-i impui omului să stea în spital, chiar dacă este asimptomatic. De fapt, sunt o serie de contraziceri pe canalele oficiale. Ați văzut declarația Organizației Mondiale a Sănătății, în care se spunea foarte clar că asimptomaticii nu transmit virusul decât în mică măsură. Atunci, de ce să internăm toți asimptomaticii? Se aglomerează aceste spitale, nu se mai pot asigura condiții pentru bolnavii cu alte diagnostice. Suntem de acord cu supravegherea medicală, dar acasă. Este mult mai sigur și pentru pacientul testat pozitiv cu coronavirus, dar și pentru ceilalți pacienți, care au neapărat nevoie de tratamente în spitale. Trebuie să se mobilizeze mult mai bine cei din zona medicală: Colegiul Medicilor, medicii și asistentele din cabinetele medicilor de familie, clinicile private. Este o situație specială, au și ei obligații față de statul român (care le dă autorizații de funcționare) și ca atare se pot implica în această luptă generală cu pandemia. În concluzie, suntem partizanii ideii de a nu se abuza de libertățile oamenilor, pentru că de aceea avem această Constituție. Printr-o simplă a legii de alertă se încalcă drepturi consfințite în Constituție și asta trebuie să înțeleagă și primul ministru, ministrul sănătății și alte autorități care au puterea să dea anumite dispoziții.
 • Credeți că sunt manipulate datele privind proporțiile pandemiei în România?
 • Cred că din moment ce ții la secret aceste cifre privind numărul de testări, dar mai ales inconstanța acestor testări de la o zi la alta te duce cu gândul la manipulare. Părerea mea este că se dorește panicarea polulației, tocmai de aceea sunt plătite toate televiziunile ca să facă această propagandă, în ghilimele în folosul cetățenilor, dar se pare că este în detrimentul lor, pentru că le crează această panică. Haideți să vedem câte decese are România în comparație cu țări care au avut grad mare de pandemie și acum, când s-au luat măsuri de relaxare, au decese mai puține decât noi.
 • Cum considerați că a fost gestionată situația în județul nostru?
 • Dezastruos. Și încep cu DSP-ul, care lucrează total neprofesionist, fără predictibilitate, nu sunt organizați, pregătirea profesională a oamenilor de acolo și mai ales a directorului este dezatruoasă, din păcate. Nu să ne lase pe informațiile transmise la nivel național și de televiziuni, ci să informeze locuitorii județului cum stăm noi, în fiecare zonă a județului. Se apropie iarna și oamenii vor avea probleme pe parte economică. Noi încă ținem piața închisă, mai ales în zona te turism, în zona HORECA, care ar trebui să funcționeze la maxim în perioada estivală. Asta demonstrează o totală incopentență și o să vedem, după criza sanitară și cea economică o criză socială.
 • A fost stabilită data alegerilor locale. Guvernul ia în calcul însă și amânarea lor…
 • Acest Guvern condus de Orban își demonstrează încă o dată incompetența. Cum a procedat cu criza, așa procedează și cu alegerile. Totul este gândit în favoarea lor, dacă au procent bun la sondaje merg înainte, dacă sunt în cădere (și sunt) vor încerca să le amâne.
 • Candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
 • Conform hotărârii Biroului Județean, eu voi candida la funcția de președinte al Consiliului Județean, și domnul Ioan Martin la funcția de primar al municipiului Slobozia.
 • Care sunt punctele forte ale candidaților ALDE în campania electorală?
 • Vom merge pe experiența acumulată de-a lungul timpului în administrație, cum este cazul meu și al domnului Martin. Punctele forte se vor axa pe problemele economice ale județului, cele care aduc bunăstarea județului și cetățenilor săi, pe problemele de mediu, unde avem o serie de neajunsuri, cum sunt cele cu fabrica de la Ciulnița, cu depozitul de deșeuri periculaose de la Vivani, dar și cele privind gestionarea deșeurilor în multe localități ale județului.
 • O discuție mai amplă privind problemele de mediu vă propun să avem cu proxima ocazie. La nivel de județ, sunteți pregătiți din punctul de vedere al candidaților la funcțiile de primari și de consilieri județeni sau locali?
 • Dacă în urmă cu patru ani acopeream cam 35 la sută din județ cu organizații, acum suntem la peste 85 la sută, dar ne dorim să avem liste de consilieri locali în toate circumscripțiile. După mai multe sondaje și după analiza făcută în Biroul Județean lucrurile sunt clare aproape peste tot, atât din punct de vedere al candidaturilor la funcțiile de primar cât și la cele de consilieri locali.
 • Am înțeles, la Slobozia domnul Ioan Martin. Cum stați la nivelul celorlate municipii, orașe și comune din județ? Puteți avansa numele celor care vor candida la funția de primar?
 • Vasile Andrei la Țăndărei, Iosif Dorel (fost cadru militar la aviație, acum ofițer în rezervă) la Fetești, Neagu Marian la Urziceni, la Fierbinți și la Amara avem mai multe variante și analizăm care este oferta mai bună, la Căzănești actualul primar Alexandru Măchiță, la Perieți actualul primar Adrian Merlea, la Ciulnița actualul primar Stelică Gheorghe. Avem și la nivelul celorlalte localități candidați, multe dintre ele care vor produce cu siguranță surprize, cum este cea de la Gheorghe Lazăr, unde va candida Gabriela Zaharia (cu șanse mari să învingă candidatul PSD-ului), Marian Cioară la Mihail Kogălniceanu, Nicu Biserică la Gura Ialomiței, la Bordușani doamna profesoară Mihaela Cogean, Mitan Alexandru (actual consilier) la Stelnica.
 • Vă așteptați la un plus față de alegerile precedente?
 • Cu siguranță vom crește față de procentul de la alegerile anterioare, cand am obținut un scor bun, în jur de șapte la sută. Sunt convins că pe lângă cei trei primari care sunt acum în funcție vom avea vreo trei-patru în plus, iar la nivelul consilierilor locali (în condițiile în care, cum spuneam, avem o acoperire mai mare a județului) sunt convins că vom tripla numărul acestora.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved