AGENDA FETȘTEANA

Lucrări de reabilitare la Școala “Aurel Vlaicu”

La Școala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Fetești se execută lucrări de reabilitare și modernizare. Acestea sunt în plină desfășurare și chiar dacă pe parcursul anului școlar următor elevii vor merge la cursuri în trei schimburi, la finalul proiectului se vor bucura, alături de dascălii lor, de condiții optime de studiu. Acest lucru este posibil datorită proiectului cu finanțare europeană „Creșterea nivelului educațional prin reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” și a spațiilor publice urbane în Municipiul Fetesti”, câștigat de Primărie la începutul anului trecut. Contractul de finanțare, derulat Programul Operațional Regional, mai prevede și dotarea unității școlare cu obiecte de mobilier și material didactic: Valoare acestuia este de 3.756.597 lei, fără TVA.

Scenă mobilă în Parcul Catedralei

Activitățile culturale și educative ale copiilor și tinerilor din Fetești vor fi promovate într-un spațiu deschis, amenajat cu toate dotările necesare, în interiorul Parcului Catedralei. În acest sens, Primăria Municipiului Fetești, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat ( DADPP), este pe punctul de a finaliza lucrările la platforma pe care va fi montată o scenă mobilă.

Implementarea la nivel de municipiu a unui spațiu adecvat pentru desfășurarea activităților culturale este o necesitate, ca urmare a faptului că Feteștiul suferă la acest capitol. În primul rând nu avem un loc public în care elevii școlilor gimnaziale și ai liceelor să își prezinte activitățle cultural-educative. Avem foarte mulți copii talentați, pe care ne dorim să îi facem cunoscuți. În toamna acestui an vom începe, pe un alt proiect european, realizarea unui centru multifuncțional destinat tinerilor, care se va construi pe strada Jandarmeriei. Acolo vom avea posibilitatea să îi susținem pe copiii talentați să își dezvolte aptitudinile creative pe care să le prezinte, într-un cadru organizat, în Părculețul Central din zona Catedralei. Acest lucru se va realiza prin folosirea scenei pe care Primăria o va achiziționa dar și a sistemului de sonorizare care va fi montat la nivelul părculețului.”, a declarat Primarul Municipiului Fetești, Laurențiu Șonchereche

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved