AGENDA FETESTEANA

Echipamente medicale de ultimă generație achiziționate cu fonduri europene la Spitalul Municipal “Anghel Saligny”

Spitalul Municipal “Anghel Saligny” Fetești a primit echipamente medicale de ultimă generație, achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Proiectul, accesat de unitatea medicală, se află în derulare și are o valoare de 10.682.798,76 lei.

Echipele specializate lucrează la instalarea și punerea în funcțiune a aparaturii care acoperă aproape întreg spitalul.

Vali Silica Tudor, managerul Spitalul Municipal Fetești, a țintu să precizeze că acestea sunt cele mai importante achiziții care au ajuns deja la unitatea medicală.

La rândul său, Laurențiu Șonchereche, primarul municipiului Fetești, amintește că pe lângă proiectul depus prin Programul Național de Redresare și Reziliență privind reabilitarea dispensarului TBC administrația publică locală este preocupată să identifice noi oportunități de finanțare care vizează creșterea calității actului medical în municipiul Fetești.

Liceului Teoretic “Carol I” Fetești are certificatu de “Școală europeană”

Majoritatea unităților școlare din Fetești au organizat în urmă cu zece zile festivități de sfârșit de an școlar, în cadrul cărora au fost premiați elevii cu rezultate deosebite la învățătură, la concursurile și olimpiadele județene respectiv naționale.

Laurențiu Velicu, directorul Liceului Teoretic “Carol I”, a subliniat că bucuria de a acorda zecile de premii copiilor excepționali a fost accentuată și de performanța pe care unitatea de învățământ a obținut-o prin câștigarea certificatului “Școală europeană”. “Pe lângă efortul comun al cadrelor didactice și al elevilor, în valorizarea parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, această certificare se mai datorează infrastructurii și dotărilor liceului. O contribuție substanțială o are Primăria Municipiului Fetești și Consiliul Local, cărora le mulțumesc pentru susținerea acordată precum și pentru tot ceea ce fac pentru unitățile de învățământ feteștene.”, a precizat Laurențiu Velicu.

Primarul Laurențiu Șonchereche, prezent la festivitățile organizate de Școala Gimnazială “Aurel Vlaicu” și de Liceul Teoretic, a precizat: “Rezultatele excepționale pe care le-ați obținut la încheierea acestui an școlar sunt o încununare a eforturilor comune ale cadrelor didactice, elevilor și părinților. Vă felicit pe toți și vă doresc mult succes pe viitor! Vă asigur că investiția în educație rămâne prioritară pentru noi, ca autoritate locală. Vă doresc vacanță plăcută! Să ne vedem cu bine la toamnă, la deschiderea noului an școlar!”.

Referitor la investițiile în modernizarea unităților școlare amintim că noua grădiniță din cartierul Dudești, care aparține de Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”, își deschide porțile din toamnă, iar printr-un proiect cu finanțare europeană corpul B și Grădinița Școlii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” au intrat deja în reabilitare. De asemenea, renovarea corpului C al Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” și cea a corpului B al Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” au fost incluse în PNRR, proiectul aflându-se în etapa de evaluare, iar lucrările de reabilitare energetică a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară – corpurile C și D – se apropie de final.

Corpul B al Școlii Gimnaziale “Aurel Vlaicu”, în plin proces de reabilitare

De aproximativ trei săptămâni, corpul B al Școlii Gimnaziale “Aurel Vlaicu”, în care își desfășurau activitatea și copiii de grădiniță, a intrat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Acest lucru a fost posibil datorită unei finanțări europene obținute de Primăria Municipiului Fetești, prin Programul Operațional Regional.

Cele mai importante lucrări vizează: refacerea finisajelor interioare și exterioare, remedierea zonelor cu beton degradate ale pereţilor de la subsol, înlocuirea ușilor și a ferestrelor, repararea fațadei exterioare și anveloparea clădirii, repararea acoperișului, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde prin înlocuirea centralei termice, a corpurilor de încălzire precum și a instalației de distribuție a agentului termic, reabilitarea instalației de iluminat, instalarea a trei panouri solare, înlocuirea instalației de distribuție a apei reci din subsolul clădirii, realizarea unei rampe de acces în clădire și a unui grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități, amenajări speciale pentru joacă în aer liber și reabilitarea aleilor pietonale existente.

Intitulat „Creșterea nivelului educațional prin reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” și a spațiilor publice urbane în Municipiul Fetesti”, proiectul mai prevede și dotarea unității școlare cu obiecte de mobilier și material didactic.

Valoare contractului este de 3.756.597 lei, fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

De asemenea, o altă componentă a proiectului cuprinde modernizarea străzilor “9 Mai” și “Petru Rareș”.

Trei fotbaliști juniori de la CSM Fetești, în etapa finală a selecției Federației Române de fotbal

Cinci juniori de la CSM Fetești, antrenați de Vasile Dumitru, au participat la o etapă de selecție organizată de Federația Română de Fotbal (FRF) pentru categoria 2009-2011. Ei au făcut parte din selecționata comună Ialomița – Călărași și au întâlnit pe teren selecționatele Prahova -Dâmbovița și Teleorman – Ilfov.

Sportivii Bortoș Denis, Beznea Eduard, Țupă Rareș, Zaharia Gabriel și Copelea Ștefan au fost monitorizați de reprezentanții zonali FRF, Ion Ionescu și Mircea Ștefan.

Competiția s-a desfășurat, miercuri, săptămâna trecută, în localitatea Domnești din județul Ilfov, iar Denis, Eduard și Rareș vor merge mai departe, la etapa finală. Felicitări tuturor și mult succes pe mai departe!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved