AGENDA FETESTEANA

 

Doc plutitor pe malul Brațului Borcea

Cu ajutorul Consiliului Județean Ialomița, Primăria Municipiului Fetești va amenaja un ponton pentru ambarcațiuni pe malul Brațului Borcea.

Consilierii județeni au aprobat în unanimitate, săptămâna trecută, proiectul de hotărâre prin care s-a stabilit un parteneriat între Consiliul Județean Ialomița și Municipiul Fetești pentru executarea lucrărilor de amenajare a unui doc plutitor la Fetești. Primarul Laurențiu Șonchereche a introdus un proiect similar pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Fetești, care a fost supus la vot marți.

Aceștia sunt primii pași dintr-un program mai amplu, care are ca obiectiv construirea unui port pentru ambarcațiuni și amenajarea unei zone de agrement la Fetești pentru stimularea turismului din zonă. Obiectivul face parte din Strategiile de dezvoltare pentru perioada 2021-2027 ale Consiliului Județean Ialomița și Municipiului Fetești.

Pentru amenajarea docului plutitor, Consiliul Județean contribuie cu 293.700 lei, iar Municipiul Fetești cu 100.000 lei.

Asfaltare pe rampa podului spre DN 3B

După asfaltarea străzilor Țăndărei și Mihail Sadoveanu din cadrul proiectului „Sistem integrat de transport durabil în municipiul Fetești”, Primăria municipiului Fetești, prin societatea Drumuri Municipale Fetești, a acționat la sfârșitul săptămâ

nii trecute în cartierul Coloniști pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare, lucrătorii turnând covor asfaltic pe podul de la intersecția străzilor Țăndărei cu Aviației și pe strada Serei la intersecție cu DJ 212.

În prima zi a a acestei săptămâni s-a acționat pe primul sector al străzii Promenadei, cel din curbă, iar marți s-a intervenit la rampa podului spre DN3B. Inițial, după finalizarea asfaltării capetelor de străzi rămase nereabilitate prin programul cu finanțare europeană din cartierul Coloniști s-a dorit urgentarea lucrărilor în cartierul Vlașca, pe strada Mihail Sadoveanu, porțiunea dintre intersecțiile acesteia cu străzile Călărași și Abatorului.

Ca să fie evitate dificultățile cauzate de deplasarea utilajelor grele, s-a ales însă continuarea lucrărilor în zonă și amânarea cu câteva zile a lucrărilor din cartierul Vlașca unde, dacă totul va merge conform planificării, se va ajunge joi, 2 iunie. Vom reveni cu informații în legătură cu celelalte lucrări pe care echipele societății Drumuri Municipale Fetești le execută pe raza orașului.

Noua autobază a municipiului prinde contur

Stadiul lucrărilor la noua autobază din cadrul proiectului european „Sistem integrat de transport durabil în municipiul Fetești” se află în grafic.

Constructorii au montat structura metalică la hala auto, urmând să monteze și panourile termoizolante, iar la corpul administrativ au turnat placa peste parter și au finalizat execuția șarpantei din lemn, urmând să monteze învelitoarea de țiglă metalică și termoizolarea clădirii.

Târgul de meserii

În parteneriat cu ISJ Ialomița, săptămâna trecută la Casa Municipală de Cultură Fetești s-a desfășurat TÂRGUL DE MESERII pentru anul școlar 2022-2023. Din partea Inspectoratului Școlar General a fost prezentă doamna inspector general adjunct, Nora Florența. Prezenți la această activitate au fost reprezentanți ai AJOF Fetești și ai agenților economici.

Liceul Tehnologice de Industrie Alimentară și Liceul ,, Anghel Saligny” au prezentat pachetul de resurse şi servicii pe care şcoala le pune la dispoziţia beneficiarilor educaţiei (elevi, părinţi, membrii ai comunităţii). Au fost oferite detalii privind oferte educaționale în domenii atractive, calificări și burse acordate, în urma absolvirii cursurilor absolvenții putând obține certificatul calificării profesionale.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved