AGENDĂ FETEȘTEANĂ

Lucrările la noul teren sintetic din Fetești merg… șnur!

Iubitorii de baschet, fotbal, handbal și tenis se vor bucura de noul teren sportiv multifuncțional cu gazon sintetic și sistem de iluminat nocturn din municipiul Fetești mai devreme decât termenul stabilit în contract, dacă lucrările vor continua la fel de bine ca și până acum.

Execuția obiectivului de investiții este prevăzută contractual pentru a doua decadă a lunii septembrie însă, potrivit constructorului, societatea Adru Solution din Târgu Mureș, lucrările se vor finaliza pe parcursul verii.

Proiectul “Construire teren sportiv multifuncțional cu gazon sintetic, branșamente și racorduri la utilități” este susținut cu fonduri nerambursabile obținute de Primăria Municipiului Fetești de la ADI Ialomița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală și cu fonduri din bugetul local.

Șantier în lucru pe străzile din toate cartierele Feteștiului

Primăria municipiului Fetești, prin societatea Drumuri Municipale Fetești, continuă lucrările la infrastructura stradală în cartierele Coloniști, Vlașca, Fetești Oraș și Fetești Gară.

Echipele pregătesc terenul pentru turnarea covorului asfaltic pe podul de la intersecția străzilor Țăndărei cu Aviației, pe strada Serei la intersecție cu DJ 212, precum și la intersecția străzilor Călărași cu Abatorului.

De asemenea, lucrătorii reabilitează trotuarul și amenajează parcarea din dreptul Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” – corpul A, refac trotuarul pe strada Spiru Haret, profilează, pietruiesc și compactează străzile Alexandru Ioan Cuza, Costache Negri, Digului, Dropiilor, Prelungirea Bărăganului și Tigrului.

Ei acționează și pe strada Bănățenilor, unde conturează trotuarul și amenajează parcarea din zona blocurilor F1 și F2.

Echipele societății au finalizat parcarea din incinta Spitalului Municipal “Anghel Saligny” Fetești, au terminat de conturat strada Constantin Brâncoveanu în vederea asfaltării, au trasat parcări pe strada Vasile Lupu, în zona Teatrului și în zona Complexului și au înlocuit indicatoarele rutiere deteriorate.

Se toarnă stratul de uzură pe strada Școlii!

După ce va turna al doilea strat de asfalt pe strada Școlii, constructorul va acționa pe strada Țăndărei, unde va executa lucrări similare. De asemenea, acesta va interveni în continuare pe străzile: Aviației, Bărăganului, Cătinei, Veșniciei și Serii.

Pe strada Mihail Sadoveanu executantul a încheiat lucrarea, porțiunea de drum dintre intersecția cu strada Călărași , respectiv cu “Abatorului”, urmând să fie asfaltată prin societatea Drumuri Municipale Fetești.

Modernizarea acestor străzi este susținută cu fonduri europene obținute de Primărie pentru proiectul „Sistem integrat de transport durabil în municipiul Fetești”.

Recensământul populației și locuințelor în Fetești

La Fetești au fost completate până la sfârșitul săptămânii trecute 10.461 de chestionare, din care aproximativ 4800 au fost realizate cu ajutorul recenzorilor pentru autorecenzare asistată.
De la începutul actualei etape a recensământului populației și locuințelor din România 4790 de feteșteni au solicitat sprijinul celor opt recenzori din punctele de autorecenzare special amenajate în vederea completării chestionarelor.
Stabilită inițial până la data de 15 mai, autorecenzarea a fost prelungită până la data de 27 mai.
Feteștenii care au nevoie de ajutor pentru a completa chestionarele pot primi sprijinul recenzorilor care își desfășoară activitatea la Biblioteca Municipală – Muzeu de pe strada Călărași, nr. 347, la Biblioteca Municipală de pe strada Călărași, nr.571B, bl. 9, parter și la Hala Pieței Agroalimentare de pe strada Ardealului.
Autorecenzarea este prima etapă din cadrul recensământului populației și locuințelor și se face până pe 27 mai 2022, accesând platforma: https://www.recensamantromania.ro/
După această zi, persoanele care nu au completat online datele necesare le vor comunica recenzorilor, la domiciliu.
Recensământul este o cercetare statistică de amploare, desfășurată la nivelul populației rezidente dintr-o țară (populația care trăiește efectiv pe teritoriul țării respective).
Astfel, Recensământul Populației și Locuințelor din România se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul țării noastre.
Recensământul oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care sunt situate locuințele.
Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale și activități administrative sau de cercetare.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved