AGENDĂ FETEȘTEANĂ

Principiul “primul venit, primul servit” poate aduce Feteștiului finațări europene pentru trei proiecte

Primăria municipiului Fetești a reușit la începutul acestei săptămâni să depună trei cereri de finanțare în primele 15 minute de la deschiderea Componentei 10 – Fondul local, din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Fondurile europene nerambursabile din cadrul acestui program s-au alocat după principiul “primul venit, primul servit” și s-au epuizat după aproximativ 40 de minute.

Feteștiul a reușit să depună cele trei proiecte în timp util, urmând ca acestea să intre în etapa de evaluare.

Dacă vom obține aceste finanțări nerambursabile, care nu implică nicio cofinanțare din partea comunităților, atunci municipiul nostru va dispune de noi sisteme de supraveghere video, de dotările necesare pentru un centru de monitorizare, de un panou informativ pentru persoanele cu dizabilități, de mobilier urban de tip SMART (care permite încărcarea telefoanelor mobile și conectarea la internet), de două autobuze electrice care vor circula pe ruta Fetești – Stelnica și retur, precum și de zece stații de încărcare pentru mașini electrice.

Handbaliștii feteșteni s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

La sfârșitul săptămânii trecute la Fetești a fost organizată faza regională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la care participă echipele de handbal băieți. La competiție au participat echipele Liceului Teoretic “Carol I” Fetești, Liceului Teoretic “Grigore Tocilescu” Mizil și cea a Colegiului Național “Barbu Știrbei” Călărași.

Rezultate:

Liceul Teoretic „Carol „Fetești – Liceul Teoretic Videle, scor 36 -11;

Liceul Teoretic „Carol „Fetești – Colegiului Național “Barbu Știrbei” Călărași, scor 27-27;

Liceul Teoretic „Carol „Fetești – Liceului Teoretic “Grigore Tocilescu” Mizil, scor 18-16.

În urma acestor rezultate handbaliștii Liceului Teoretic „Carol I” Fetești s-au calificat la faza națională a Olimpiadei Sportului Școlar. Antrenată de prof. Florin Stănescu, echipa feteșteană este formată din jucătorii: Tudose Cristian, Ignat Alexandru, Târzianu Andrei, Iosif Mario, Dinu Eduard, Enache Rareș, Pacioga Eduard, Purice Costel, Vlad Eduard, Dominte Ștefan, Ion Alexandru și David Florin.

Felicitări jucătorilor, antrenorului Florin Stănescu, directorului Liceului Teoretic „Carol I” Fetești (prof. Laurențiu Velicu) și cadrelor didactice implicate în organizarea acestei competiții regionale!

Felicitări și galeriei care a fost, asemenea echipei, la înălțime! Mult succes pe mai departe!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved