AGENDĂ FETEȘTEANĂ

 

În sfârșit, după 16 ani s-au alocat bani pentru construirea noului sediu al primăriei

Săptămâna trecută a fost emis ordinul de ministru și a fost alocată suma de 30 milioane de lei pentru construcția și dotarea noului sediu al Primăriei municipiului Fetești. Proiectul, denumit „Construire și dotare sediu primărie în Municipiul Fetești, județul Ialomița”, va fi gestionat de Compania Națională de Investiții (CNI), care se va ocupa de organizarea licitației, desemnarea constructorului și execuția lucrărilor.

Primăria a depus documentația la CNI în ianuarie anul trecut, iar după șapte ani de la demolarea vechii clădiri emiterea ordinului de ministru și alocarea fondurilor reprezintă un pas important pentru construirea noului sediu administrativ al municipiului Fetești.

„În sfârșit, după aproape 16 ani de când primăria funcționează într-o scară de bloc, avem certitudinea că Feteștiul va avea un nou sediu administrativ. Mă bucur nespus pentru această reușită care este rezultatul demersurilor susținute atât ale echipei de proiect din cadrul Primăriei, cât și ale consilierilor locali, cărora le mulțumesc pe această cale. De asemenea, vă mulțumesc tuturor pentru încredere!”, a declarat primarul municipiului Fetești, domnul Laurențiu Șonchereche.

Modernizarea Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” va fi finalizată la sfârșitul acestui an

Corpul B al unității școlare și grădinița asociată sunt în plin proces de reabilitare și modernizare, cu fonduri europene obținute de Primărie prin Programul Operațional Regional (POR). Printre cele mai importante lucrări finalizate se regăsesc: înlocuirea ferestrelor, anveloparea exterioară, refacerea trotuarelor, a căilor de acces și asfaltarea curții.

Echipele de constructori acționează acum în interiorul celor două clădiri.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este până la sfârșitul acestui an.

Intitulat „Creșterea nivelului educațional prin reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” și a spațiilor publice urbane în Municipiul Fetești”, proiectul include și lucrări de modernizare a străzilor 9 Mai și Petru Rareș care, de asemenea, sunt în plin proces de execuție

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved