Adrian Mihalcea – Costel Enache 3-1

FOTBAL LIGA 2

SONY DSC

* Au scăzut dramatic șansele Unirii Slobozia de a avea acces în Play-Off

Un grup numeros de suporteri ai Unirii Slobozia au luat marți seara calea Buzăului pentru a fi de față la marea confruntare pentru accederea în play-off-ul Ligii 2 dintre Unirea Slobozia și Gloria Buzău, dar și dintre cei doi antrenori ai echipelor, Adi Mihalcea fost antrenor și Costel Enache actual antrenor ai slobozenilor. Spre dezamăgirea celor care trebuia să fie galeria echipei noastre, meciul a fost câștigat fără drept de apel de către primul. Dezastrul a început încă din prima repriză, atunci când în minutul 11 Angelov șutează de la aproximatic 25 din metri din afara careului și îl învinge pe pe nefericitul și nesigurul portar al Unirii, Păduraru. După numai șase minute Ibrian o comite și el, faultându-l pe autorul primului gol în careu, penalty-ul este executat de Valentin Alexandru, balonul lovește bara din stânga, se plimbă pe linia porții, lovește și bara din dreapta, după care intră în poartă.

SONY DSC

Suporterii Unirii cer insistent scoaterea din poartă a lui Păduraru, dar Costel Enache se încăpățânează și-l menține în teren (pe toată perioada partidei), deși se vedea clar că este depășit de miza partidei. Este adevărat, nici coechipierii săi nu au fost mai presus, pierzând baloane ușoare, pasând fără adresă și la întâmplare altfel din situații destul de ușoare. Parcă logic a venit și golul trei în minutul 44, când același Anghelov șutează din careu la colțul scurt, Păduraru reușește să devieze, iar Pablo Gaitan îndeplinește o simplă formalitate, „înțepând” balonul care oricum intra în poartă.

SONY DSC

După pauză Mihalcea le cere jucătorilor să conserve rezultatul, au loc repetate trageri de timp care au fragmentat meciul (meciul avea să fie prelungit cu opt minute), Unirea atacă mai cu vlagă, dar nu marchează decât o singură dată, în minutul 62 printr-un frumos gol al lui Gabriel Lazăr.

După meci, în fața camerelor de luat cei doi antrenori a făcut declarații care spune mai totul despre ceea ce s-a întâmplat pe teren:

Adrian Mihalcea: ”Unirea Slobozia este poate la fel de bună ca Poli Iași în momentul de față. M-a ajutat însă faptul că îi cunoșteam extraordinar de bine. Echipa asta îmi aparține, sau 80 la sută din lot. A contat enorm”.

În parte adevărat, dar aceasta nu înseamnă că Enache nu-și cunoștea jucătorii … sută la sută!

Constantin Enache:”Cred că rar am mai văzut echipa să fie așa anesteziată ca în prima repriză, fără reacție, fără soluții, fără decizii… Am încercat să schimb unde au fost probleme în joc (!!!), cât să nu fie foarte târziu. Din păcate, am echilibrat în partea a doua, ne-am mișcat mai bine, dar insuficient. O să căutăm explicații, dar acum nu aș putea să dau una. Îmi trec gânduri prin cap, dar nu aș vrea să vorbesc.”

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Care mai sunt șansele Unirii Slobozia să rămână în play-off? Destul de mici, trebuie să recunoaștem, având practic nevoie de o minune, cum a fost cea din sezonul trecut. În clasament, la egalitate de puncte (30) în acest moment sunt Unirea Sobozia (locul 5), Dinamo București (locul 6) și Gloria Buzău (locul 7) departajate de golaveraj. Numai că, după finalul sezonului regular dispare golaverajul și contează rezultatele directe, care schimbă coomplet ordinea pe podium: Gloria Buzău cu victorii în fața celor două adversare locul 5, Dinamo cu victorie în fața Unirii pe locul 6 și Unirea Slobozia (fără victorie) pe locul 7. Dacă etapa viitoare cele trei echipe vor câștiga toate punctele puse în joc (Gloria Buzău în deplasare la Baia Mare, Dinamo acasă cu Metaloglobus și Unirea acasă cu FC Brașov), slobozenii ajung în afara play-off-ului. O a doua șansă, poate chiar mai mare, ar fi ca Unirea Dej (31 de puncte în clasament) să nu câștige în deplasare la CSM Slatina, caz în care ar cădea pe locul 7, în afara play-off-ului. Șanse matematice la ultimele trei poziții rămase disponibile pentru play-off mai au Concordia Chiajna și FC Brașov.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved