Adio, David Sassoli!

Elen Lazarus

 

Este o zi trista pentru Europa!

Trista pentru ca a pierdut una dintre cele mai importante valori ale sale – David Sassoli.

Sunt sigura ca multi dintre voi se intreaba acum: Cine este individul asta?

David Sassoli s-a nascut la Florenta, in Italia. A fost ziarist, reporter TV si unul dintre cei mai respectati politicieni italieni.

In 2009 devenea Europarlamentar.

In 2014 devenea Vicepresedintele Parlamentului European.

In 2019 a fost ales Presedintele Parlamentului European. Functie pe care a detinut-o pana in ziua decesului sau: 11 Ianuarie 2022.

David Sassoli, pentru mine, reprezinta acea dorinta launtrica de a vedea intr-o zi si in politica romaneasca, oameni cu o solida coloana vertebrala si cu principii crestin democratice Adevarate.-Nu doar pentru interesele lor personale.

De ce va vorbesc despre David Sassoli???? Pentru ca el a reprezentat cel mai bine principiile pentru care a fost creata Uniunea Europeana- Respectul pentru demnitatea umana, egalitatea si nediscriminarea acestora.

Anul trecut, cand intreaga planeta isi inchidea usile ridicand ziduri ale fricii, obligandu-ne astfel sa traim luni de zile in izolare si indiferenta, David Sassoli, deschidea larg usile Parlamentului European, declarand astfel ca: Uniunea Europeana are OBLIGATIA de a proteja si ajuta pe cei saraci. Luni de zile, in Parlamentul european, au fost hraniti «cei ai nimanui»

Oare cati dintre saracii Bucurestiului au primit o bucata de paine in Casa Poporului????

Eu, in politica romaneasca nu vad decat Lacomie, Spagi uriase pentru ei si familia lor. Si un Balamuc de nedescris atunci cand sunt adusi impreuna. Un scandal urias despre care si cea mai mare toapa din Romania ar avea ce invata !

David Sassoli spunea intr-unul din discursurile sale de anul trecut ca: «Speranta suntem noi atunci cand nu inchidem ochii in fata celor care au nevoie!»

Ce frumos ar fi sa vedem asta si la noi acasa!!!!! Pentru ca: «nimeni nu este in siguranta daca este singur!»

David Sassoli a deschis usile Parlamentului European, celor de pe strada, celor flamanzi, celor saraci si singuri. A luptat pentru Démocratie, Libertate, pentru a proteja femeia , pentru libertatea noastra si a ideilor noastre etc.

In timp ce Uniunea Europeana lupta pentru aceste drepturi, in politica romaneasca nu vedem decat INDIFERENTA.

Si cu indiferenta suntem reprezentati si in Europa!

{nu de mult am citit un articol al Economica net, care scrie negru pe alb printre altele, ca «Europarlamentarii romani, alesi de populatie in mai 2019, au reusit performanta de a avea 0 interventii in Parlamentul European». Este vorba de a-ti face treaba pentru care o tara intreaga te-a ales! Si nu despre acele discursuri, pline de indiferenta, despre adevarata situatie din Romania.

Pentru David Sassoli, indiferenta nu era o optiune!

El ne-a reprezentat pe noi toti, nu numai Italia, cu Pasiune, Demnitate si Dragoste.

Drum lin in Lumina, David Sassoli!

Intradevar ai dreptate spunand ca: «Nimeni Nu este in Siguranta Daca Este Singur!»

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved