Adăposturile de câini, verificate de polițiștii ialomițeni

* În perioada 9-10 iunie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au acționat pe raza municipiilor Slobozia și Fetești, precum și orașelor Amara și Țăndărei, pentru verificarea modului de respectare a legislației privind adăposturile canine.

Scopul activităților a fost de verificare a modului în care funcționează aceste adăposturi, condițiile în care sunt cazați câinii fără stăpân, precum și condițiile în care se efectuează transportul, hrănirea, deparazitarea și vaccinarea animalelor.

Polițiștii au verificat și modul în care personalul angajat își respectă atribuțiile conform fișei postului, programul de lucru, precum și modul în care populația este informată de existența adăpostului, programul de vizitare și posibilitatea de adopție sau revendicare.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au discutat cu personalul și reprezentanții adăposturilor canine, și au făcut recomandări cu privire la respectarea legislației în vigoare.

Controalele cu această tematică se vor desfășoară pe tot parcursul anului, pentru prevenirea actelor de violență sau abandon în care sunt implicate animale.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved