Acustica inimii

* Recital susținut de Alexandra Ușurelu

Miercuri, 11 octombrie, începând cu ora 18.00, în cadrul Salonului Anual de Carte, ediția cu numărul XXXII, la Sala Europa a Consiliului Județean Ialomița, a avut loc recitalul susținut de Alexandra Ușurelu și Cavrtetul Passione, intitulat Acustica inimii.

Alexandra Ușurelu și-a început cariera ca artist muzical independent pe scena Teatrului Odeon din București, devenind în scurt timp de la lansarea albumului său de debut una dintre cele mai de succes artiste independente din România, cu numeroase cereri de concerte și mii de plătitori de bilete anual. Încă de la început, aceasta s-a concentrat pe o activitate concertistică amplă, acesta fiind principalul mod preferat de ea pentru a-și promova muzica.  Primele concerte le-a susținut în cluburi restrânse, audiența sa crescând natural, în urma reacțiilor publicului care era martor la o atmosferă diferită. Era semnificativ diferit față de ce puteai vedea atunci prin cluburi, o atmosferă cu totul deosebită. În general, la concertele din cluburi e foarte mult zgomot, toți încearcă să atragă atenția, să urce oamenii pe mese. La concertele Alexandrei oamenii erau liniștiți, aplaudau, erau absolut vrăjiți de atmosferă, declara producătorul Bobby Stoica.

Alexandra Ușurelu a lansat până în prezent albumul de studio „La capătul lumii” (2014), DVD-ul „Simfonic Pur” (2016), filmat live la primul său concert susținut la Teatrul Național din București, și albumul de studio ”Fata care chiar există” (2021).

Primul său album de studio, „La capătul lumii”, a fost triplu nominalizat de către Societatea Română de Radiodifuziune, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Galei Premiilor Muzicale Radio România, la categoriile „Cel mai bun debut”, „Cel mai bun album”, „Cel mai bun duet” (pentru „Ceva se întâmplă cu noi” ft. Mircea Vintilă). În cadrul Galei Premiilor Mamaia Music Awards 2015, „La capătul lumii” a câștigat premiul pentru cel mai bun album al anului.

Cu o sală arhiplină, recitalul de la Slobozia, moderat de doamna Elena Balog – manager al Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, a produs valuri de emoție în sufletele oamenilor și, așa cum a mărturisit invitata, a fost minunat să fim doar noi și cerul.

Vali Șerban,

documentarist Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved