Acțiune pentru combaterea braconajului pe Lacul de Acumulare Dridu

* Poliţiştii au acţionat în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal

La data de 20 iulie, în baza unui plan de acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, poliţiştii cu atribuţii pe linie de ordine publică din cadrul I.P.J. Ialomița, împreună cu jandarmi și reprezentanţi ai Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi au desfăşurat o acţiune cu efective mărite în zona lacului de acumulare Dridu și în localitățile Dridu și Fierbinți – Târg.

Scopul acţiunii a fost acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită, cât şi protejarea mediului înconjurător.

În cadrul acțiunii a fost constatată o infracțiune în flagrant, fiind confiscați 500 de metri de plase cu fir textil și 35 de kilograme de pește din speciile somn și crap și aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au fost verificate în trafic 18 autovehicule și sancționați 3 conducători auto pentru încălcarea normelor rutiere.

Astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved