Guvernul de la Bucureşti supravieţuieşte doar cu împrumuturi din surse externe şi interne de peste 15 miliarde de lei pe lună, adică 3 miliarde euro. La finalul primului trimestru din 2023, datoria publică a României a ajuns la 706,5 miliarde Lei, adică 141,3 miliarde de Euro. O creştere cu 49 de miliarde de lei (9,8 miliarde de euro) faţă de finalul anului 2022. Deficitul bugetar e atît de mare încît orice modalitate de reechilibrare pare o nebunie. La un PIB de 300 miliarde de euro şi venituri bugetare de 100 miliarde de euro, deficitul bugetar de 6-7% din PIB este unul colosal. În aceste condiţii magistraţii, imposibil de tras la răspundere, unii dintre ei, prefacîndu-se că împart dreptatea, folosindu-şi influenţa şi puterea pentru a se poziţiona deasupra legii, au pierdut contactul cu realitate din Ţară şi ţin cu dinţii de privilegii.
Să ne amintim că, prin hotărîre judecătorească, de fapt un conflict de interese, magistraţii şi-au dat singuri mărire de salarii cu 25%, iar greva acestora, potrivit art. 170 din „Legea dialogului social 367/2022”, a fost ilegală, judecătorii şi procurorii neavînd dreptul să facă grevă. În cei peste 30 de ani de la lovitura de stat magistraţii de la vîrf au făcut jocuri politice murdare, arestări la comandă, ajutaţi de servicii, la fel ca într-un stat unde mafia „taie şi spînzură”. Au protejat afaceri murdare, s-au înfrăţit cu interlopii, cu politicienii corupţi, au favorizat infractorii, iar acum nu vor să renunţe la ceea ce nu li se cuvine.
Nici măcar pensiile speciale din buzunarul lor nu i-au împiedicat să facă dosare false, să trimită după gratii nevinovaţi, să vîndă sentinţe, să condamne cu suspendare, să achite sau să prelungească procesele pînă la prescripţia dosarele a sute de infractori, delapidatori, mituitori. Ei nu merită nimic în plus, decît pensia bazată pe contributivitate. Pentru că aceştia primesc pe lîngă pensia dată de „Legea 263/2010” şi o pensie de serviciu, favorizată de „Legea 303/2022”, privind statutul judecătorilor şi procurorilor. Dacă vor munci mai mult şi se vor pensiona ca fiecare român la vîrsta limită de pensionare vor avea timp să ducă la bun sfîrşit procesele infractorilor tărăgănate extrem de mult, dar şi pensia pe contributivitate le va creşte. Turma de magistraţi trebuie pusă la punct, pensiile lor speciale tăiate, iar banii necuveniţi primiţi pe nedrept, înapoiaţi. Aceştia încasează pensii „radioactive”, de o obscenitate morală fără seamăn, în timp ce toate celelalte clase sociale se zbat în sărăcie. Toţi ar trebui să fim egali în faţa legii. Nu spune nimeni că nu sînt şi magistraţi care îşi fac datoria pe principii de moralitate! Guvernul Ciolacu se împiedică şi el în propriile izmene şi nu vrea să calculeze pensiile magistraţilor pe baza contributivităţii, în conformitate cu punctele de pensie acumulate, nu la 80% din media ultimilor cîţiva ani. Noua formulă de calcul a pensiilor magistraţilor, cu lacunele evidente, reprezintă un abuz, fiind neconstituţională. Celorlalţi pensionari din România nu li se aplică aceste reguli, mărirea de drept a pensiilor acestora este amînată de la an la an, li se dă nişte mărunţiş periodic, iar inechităţile în cazul lor sînt strigătoare la cer.
Guvernul Ciolacu a găsit iute soluţii pentru magistraţi, în situaţia unui deficit bugetar enorm, astfel că pensiile lor vor continua să rămînă speciale şi discriminatorii. De ce cred eu că nu se va întîmpla nimic cu pensiile speciale? Lesne de înţeles. România e ţara procurorilor „mînca-ţi-aş gura”! E suficient să ne amintim de procurorul torţionar Lazăr Augustin, de Koveşi şi Portocală. Iohannis a apărat cu străşnicie fundul lui Koveşi, pentru că fundul generos al acesteia acoperea dosarele retrocedărilor din Sibiu, ale caselor lui Iohannis şi ale soţiei sale. Chiar credeţi că procurorii nu au cunoştinţă despre protocoalele cu S.R.I. şi Gestapoul N.K.V.D.-ist din D.N.A.? A cercetat vreodată D.N.A. averile procurorilor şi judecătorilor? Comportamentul unor procurori vine ca urmare a statutului de superpotentaţi, conferit în perioada băsistă, preluat, revizuit şi adăugit în perioada guvernelor iohanniste. Magistraţii sînt singurii „meseriaşi” de top care nu răspund în urma sentinţelor date pe baza legilor incorecte. Grav este că, pînă acum, aleşii neamului n-au fost capabili să pună în mişcare o lege a răspunderii magistraţilor. O justiţie independentă şi dreaptă nu e posibilă dacă nu există şi responsabilitatea corectei prestaţii a legiuitorului! Orice magistrat care face o justiţie fără morală, corectitudine şi responsabilitate, oricît de devreme s-ar pensiona, ia cu el şi închisoarea dinlăuntrul lui şi închisorile nedrept parafate. În justiţia română avem aceeaşi preacurvie şi corupţie ca în politică, cu mici diferenţe de abuz, dictatură sau îndemînare. În fine, poporul are mai mult mai multă demnitate decît pot avea unii magistraţi şi toate portocalele stricate din Justiţia română.
Maria Diana POPESCU
ART EMIS ACADEMY
Aranjament grafic – I.M.