A plecat Tinel, Pasajul de la Drajna s-a dărâmat

 

Mare aglomerație la bariera de la Drajna pentru a ajunge la Autostrada A2 sau la Călărași. Pe 23 februarie 2019, Sorin Slujitoru, deputat de Călărași, a anunțat că s-a aprobat realizarea studiului de fezabilitate pentru Pasajul Drajna. Pe 23 mai 2019, la Slobozia, Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a fost prezent la semnarea contractului pentru întocmirea studiului de fezabilitate al Pasajului de la Drajna. Pe 13 iulie 2019, Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că realizarea Pasajului de la Drajna va fi unul dintre obiectivele principale pe care le va urmări și analiza periodic. Și toate astea s-au întâmplat sub directa îndrumare și conducere înțeleaptă a deputatului Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, care tocmai acum, când trebuie să înceapă lucrările la acest pasaj, a abandonat proiectul.

De fapt, ce s-a întâmplat. Cei de la centru au tratat această investiție în mod politic și după rezultatele de la alegerile locale au cerut demisia domnului Tinel, iar acesta a acceptat-o cu plăcere, într-o atmosferă caldă, tovărășească.

Bine, dar ce facem cu pasajul? Politica distruge investiția. În loc să fie felicitat pentru modul în care a acționat în alegerile locale, i s-a cerut demisia. Ce voiau domnii de la centru, să lase Consiliul Județean, orașele Fetești și Fierbinți, comunele Perieți, Gheorghe Doja, Dridu, Roșiori, Stelnica, Mihail Kogălniceanu, Miloșești și Bărbulești pe mâna unor „neisprăviți”? Domnul Tinel a înțeles ce vor alegătorii și a luptat cu mândrie patriotică pentru ca aceste comunități să intre în făgașul normal, adică să treacă sub conducerea PSD. La Slobozia, dacă domnul Tinel nu s-a implicat, televiziunile unde se dezbătea cazul Vulpiței ocupându-i timpul, domnul Dragoș Soare și-a organizat singur campania, corect, și cu echipa sa a reușit să câștige alegerile, devenind primar.

L-ați îndepărtat pe domnul Tinel. La cine ne mai uităm noi seară de seară la televizor, cine va rezolva problema apei și a parcării subterane, cine va face din Spitalul județean unul ca la Paris? Unde veți mai găsi, domnilor liberali, un asemenea formator de opinie? Cine ne va mai vorbi despre problemele din sănătate, învățământ, centrale electrice, economie mondială, cibernetică, mediu, astronautică, strategii militare, justiție, sport, transporturi, minerit, ordine publică, atacuri teroriste, tăierea plopilor de prin prejurul drumurilor etc. etc.?

De ce plecați, domnule Tinel? Acum va trebui să vă plătiți cafeaua, ceaiul, apa plată și cosmeticele folosite pentru păr și fond de ten. Era o economie, erau suportate de televiziuni. Să vedeți în decembrie, că ăștia nu vă vor mai pune pe lista de candidat la parlamentare. Cineva, acolo sus, nu vă iubește și vrea să vă termine cariera politică. Era mult mai bine dacă vă dați demisia data trecută, la alegeri, când a capotat Cristina Pocora, când ați intat în parlament prin ușa din dos și când nu ați fost ales președinte al Consiliului Județean. Dacă atunci vă dați demisia și treceați din nou lângă Băsescu, mentorul dumneavoastră, azi erați europarlamentar, că doar nu se pricepe Băsescu mai bine la câte vă pricepeți dumneavoastră. Atunci, aveați onoare. Păi, ce credeați, că „ciuma roșie” vă ocolește? V-ați certat și cu sturionii din deltă ai lui Gheorghe Flutur, ați susținut-o pe Udrea în loc să vă dați cu Blaga și iată rezultatul.

Am scris în ziar, în decursul acestor ani, peste 124 de articole care vizau activitatea domniei voastre, Vă regăsiți și în cărțile mele, în capitole intitulate „Tineliada” („Însemnări de pe catargul de la Cotroceni ” 2011-Editura Ialpress , „Politica-interes și dezgust ”-2014 – Editura Aramis ,„Un ochi pe față, unul pe dos ” -2016 – Editura Metamorfosis ” „Trecător prin cotidian” 2017 -Editura Metamorfosis). Acum v-ați dat demisia și m-ați lăsat fără subiecte. De fapt, v-am averizat: colegii îmi spuneau că sunt „doctor în Tinel”. Oricum, sunteți considerat un Saligni din Bărăgan, rămânând posterității monumentalul pod de la Dridu, cel de la Slobozia, care e reabilitat sub proiectul dumneavoastră, dar și podul Primăriei din Fierbinți. Nu vă jucați cu „ciuma roșie ”, păstrați distanța socială (cum zice Iohannis, cu toate că era mai bine dacă o păstrați p’aia fizică), purtați mască și spălați-vă pe mâini când atingeți un pesedist. Aveți grijă că și „holera galbenă” contaminează și bagă oameni la terapie intensivă.

Dar, să lăsăm lucrurile să se așeze și să vedem cine se va mai ocupa de Pasajul de la Drajna. Tot așa de mult vom sta la coadă la barieră?

Și cu asta, gata cu Tinel. Punct.

Gheorghe Marinel

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved