A început testarea națională anti-COVID! Județul Ialomița, primul pe lista Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile

Pentru a ști câți români sunt infectați cu coronavirus, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSBCT) a început testarea în masă a populației. Județul Ialomița este primul pe listă, astfel că la sfârșitul lunii august vom afla cu exactitate câți ialomițeni au fost infectați cu virusul SARS-COV2.

CNSBCT a anunțat că testarea se face cu cea mai înaltă tehnologie de care dispune la acest moment, iar în toamnă se va ști procentul de români care a trecut prin această infecție. Până în acest moment, în județul Ialomița au fost prelevate peste o sută de probe de la pacienții care și-au făcut analizele în luna iunie, în unitățile medicale din județ, respectiv Spitalele din Urziceni, Slobozia, Fetești și Țăndărei. Urmează să se facă teste și pentru cei care-și vor face analizele în lunile iulie și august.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Ialomița s-au declarat încântați de faptul că testarea a debutat cu județul nostru, pentru a se vedea exact cum ne situăm din punct de vedere al infectărilor, în condițiile în care am avut un oraș carantinat, Țăndărei, au fost identificate câteva zeci de cazuri de confirmați pozitiv într-o croitorie din Urziceni și sunt probleme chiar și într-o biserică din Fetești.

Este un studiu științific care vrea, pe grupe de vârstă, să vadă prevalența anticorpilor anti-COVID. Testarea se face în funcție de probele identificate, iar ulterior se organizează pe grupe de vârstă, pe localități. O porțiune din plasma sângelui recoltat ajunge în criotuburi unde se congelează, se scanează și se trimite la Institutul de Sănătate Publică (…) Județul nostru a recoltat cele mai multe teste (…) Recoltările se fac nu numai din unitățile medicale de stat, ci și din laboratoarele private”, a declarat Dan Noel, directorul Direcției de Sănătate Publică Ialomița.

Spitalul de Urgență Slobozia, Philos și Biomed, sunt doar câteva dintre unitățile înscrise în acest program, benevol, recoltarea fiind o muncă în plus pentru echipele medicale și de laborator.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved