A fi sau a nu fi

PNL-ul îşi va alege spre toamă preşedintele. Fiindcă chestiunea cu candidatura unică prea mirosea dictatorial, cei mai mulţi cetăţeni bănuiesc că… Câțu, oponentul lui Orban, este un fel de parfum în nările opiniei publice. Desigur, unii s-au săturat de maşinaţiunile politice ale actualului president şi obiceiul său de a răsplăti necondiţionat cu funcţii publice nulităţile care l-au susţinut în campanie, trecând peste capul baronilor locali, care aveau la rândul lor obligaţii neonorate.

Mă îndoiesc că marioneta Cîţu s-ar putea răzvrăti de capul său, mai ales că poate fi trimis pe linie moartă foarte uşor. Sunt plauzibile două ipoteze:

Prima: Este un scenariu orchestrat cu pricepere de un regizor pnl-ist cu resurse.

A doua: Există cu adevărat grupuri dizidente care vor să-l debarce pe Orban din scaunul prezidenţial.

Şi într-un caz şi în altul „vulpoiul” Orban nu are decât de câştigat. La următoarele alegeri PNL-ul oricum va fi trimis pe linie moartă, iar oalele se vor sparge în capul preşedintelui în funcţie. Cîţu va fi paratrăznetul de serviciu ideal. Chiar dacă în toamnă Orban îşi va păstra funcţia în partid, vă asigur că în ultimul an parlamentar o va ceda altcuiva, tot unei marionete. Aşa că, nu trebuie să ne facem griji: cu sau fără Orban sau Cîţu, lumea va merge înainte, iar alegătorul o să rămână la fel de bulversat, alegându-i pe cei care îl mint cel mai frumos.

F.M.Ciocea

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved