50.000 de lei amendă pentru o firmă din Căzănești care nu deținea autorizație de prelucare a produselor de origine animală

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că în data de 05.10.2022 a fost efectuată o verificare la o societate din Căzănești care prelucrează produse/subproduse de origine animală (grăsimi) prin topire. Verificarea a fost făcută împreună cu reprezentanți din cadrul I.P.J. Ialomita.

Cu ocazia controlului s-a constatat că societatea nu deține autorizație sanitară veterinară pentru activitatea de prelucrare a produselor/subproduselor, această activitate desfășurându-se ilegal. La unitate a fost identificată o cantitate de aproximativ 7,5 tone grăsime de origine animală neprelucrată, provenită din unități de abatorizare și aproximativ o tonă de grăsime animală prelucrată (untură), achiziționată de la persoane fizice.

Societatea a fost sancționată contravențional pentru funcționarea fără autorizație sanitară veterinară în conformitate cu H.G.984/2005 cu suma de 50000 lei.

Complementar, s-a interzis achiziționarea de produse/subproduse de origine animală pană la obținerea autorizației sanitare-veterinare precum și prelucrarea acestora. Pentru produsele/subprodusele de origine animală aflate pe stoc, s-a dispus măsura neutralizării intr-o unitate specializată.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved