Și la Ciulnița, după doi ani de întrerupere (pandemia, bat-o vina!) a fost reluată sărbătoarea Ziua Comunei Ciulnița, zi în care de fiecare dată se marchează și cea mai veche filă de istorie a comunei, atestarea documentară a așezării, ajunsă azi la 465 de ani.
A fost și motivul pentru care domnul primar Stelică Gheorghe a ținut să-l aducă în fața asistenței numeroase aflate pe platoul din spatele primăriei și în vecinătatea stadionului comunal pe domnul Stelică Ivăncioiu (cel care de ani și ani a încercat să refacă istoria celor cinci așezări ale comunei Ciulnița, găzduidu-le într-o monografie a localității aproape completă), care a lansat cu această ocazie un mic compendiu de istorie locală, concentrat în broșura ”Comuna Ciulnița, scurtă călătorie în timp”.
„Este un moment de sărbătoare, care ne prilejuiește rememorarea trecutului, respectul față de efortul strămoșilor pentru a făuri această localitate care este sinonimă cu termenul de «acasă» pentru noi și de mulțumire față de ajutorul primit de la Dumnezeu, pentru a a face mai mult și mai bine pentru dezvoltarea comunității noastre”, au fost cuvintele adresate de primarul Gheorghe Stelică asistenței.
În continuarea manifestării, primarul Gheorghe Stelică le-a mai adus o bucurie sătenilor din cele cinci așezări ale comunei, lansând încă un proiect derulat cu fonduri europene nerambursabile, care are în vedere de această dată dotarea unităților de învățământ din Ciulnița cu echipamente medicale necesare pentru a preveni răspândirea Covid-19, dar nu numai.
Și de această dată, primarul Gheorghe Stelică și consilierii locali au ținut să le acorde diplome, plachete și premii familiilor care au împlinit 50 de ani de la oficierea căsătoriei, neuitând nici noua generație, tinerii care au împlinit 18 ani, cărora li s-au alăturat și câștigătorii concursului ”O comună mai curată”, asta pentru că administrația locală din Ciulnița este una din cele mai active din județ când vine vorba de protejarea mediului înconjurător.
Nu au lipsit momentele de relaxare, acolo unde amfitrioni au fost artiștii locali (deopotrivă adulți și tineri) constituiți în Ansamblul „Mugurașii Ciulniței”, Grupul Folcloric Bărbătesc ”Doruri ciulnițene”, Grupul vocal Black and White Song și Ansamblul Folcloric ”Roua Bărăganului”, formații coordonate de prof. Sofia Vioiu și de preotul paroh Lungu Gheorghe Felician, care este și profesor de religie în cadrul Școlii Ciulnița. Lor li s-au alăturat ca invitați artiștii Mihaela Gurău și Mario Buzoianu.
Nicolae TACHE