24 Ianuarie 1859, Ziua Unirii Principatelor Române, la Muzeul Județean Ialomița

Pe 21 ianuarie, Muzeul Județean Ialomița a sărbătorit evenimentul istoric de la 24 Ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române. Activitățile din cadrul programului cultural s-au desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Sf. Andrei” Slobozia, Școla Gimnazială Gheorghe Doja, Școala Gimnazială Săveni, Școala Gimnazială ”Apostol D. Culea” Sudiți.

Programul a fost deschis de Clasa I C ”Clopoțeii” de la Școala Gimnazială ”Sf. Andrei” Slobozia, coordonată de doamna prof. învățător Voinea Marina, cu o frumoasă activitate în care elevii au învățat despre însemnătatea Unirii Principatelor Române de la 24 Ianuarie 1859 și au avut un moment de creație, la care au lucrat pe echipe.

În a doua parte a acțiunii, elevii de gimnaziu ai Școlii Gimnaziale Săveni și cei de la Școala Gimnazială ”Apostol D. Culea” au recitat poezii legate de Unirea Principatelor Române, creații proprii și au citit eseuri legate de eveniment.

Elevii de gimnaziu de la Școala Gimnazială Gheorghe Doja au avut un program în care au prezentat evenimentele de la 1859, au jucat o scurtă piesă de teatru pe tema unirii, au recitat poezii și au intonat cântece patriotice.

Muzeul Județean Ialomița mulțumește cadrelor didactice și elevilor pentru implicare!

Muzeograf,

Mioara Marin

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved