16680 de pașapoarte eliberate anul trecut pentru ialomițeni

Miercuri, 9 februarie 2022, prefectul județului a participat la evaluarea activității Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Ialomița, eveniment ce s-a desfășurat în sistem videoconferință.

Potrivit datelor statistice, în anul 2021, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Ialomița a soluționat 16680 de cereri de eliberare a pașapoartelor, dintre acestea 14950 fiind cereri pentru pașapoarte simple electronice, iar 1730 cereri pentru eliberarea de pașapoarte simple temporare.

De asemenea, Serviciul de Pașapoarte Ialomița a eliberat la ghișeul instituției 11822 de pașapoarte simple temporare și simple electonice.

În perioada analizată au fost primite de la autorităţi 665 comunicări şi s-a suspendat exercitarea dreptului la libera circulaţie unui număr de 374 persoane, în timp ce 3 persoane au săvârșit infracțiuni la regimul pașapoartelor.

Anul trecut, 286 de persoane au fost sancționate contravențional, valoare totală a amenzilor aplicate de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Ialomița fiind de 12965 de lei. Conform datelor, 13 dintre solicitările de eliberare a pașapoartelor au fost refuzate. „În anul 2021, în contextul pandemic cunoscut activitatea Serviciului s-a caracterizat printr-o creștere semnificativă a numărului de cereri soluționate. Dacă în anul 2020 au fost soluționate 11136 de solicitări, anul precedent numărul acestora a fost de 16680. Mai trebuie menționat că, lucrătorii Serviciului Ialomița au sprijinit, în perioada estivală a anului 2021 activitatea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Iași prin soluționarea a 1500 de cereri de pașapoarte depuse de cetățenii români cu domiciliul în județul Iași, întrucât se aflau în imposibilitatea de a soluționa numărul foarte mare de cereri“, a precizat comisarul șef Luminița Crăciun, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Ialomița.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved