16 proiecte pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița din luna noiembrie

 

16 proiecte de hotărâre s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița din luna noiembrie. Aprobarea devizului general și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați, rezultați în urma documentației-faza PT, pentru obiectivul de investiții „Modernizarea DJ 306 limită județul Călărași-Albești-Andrășești-Gheorghe Doja-Crunți intersecția cu DJ 102H, DJ 102H intersecție DJ 306-Reviga-Cocora-intersecție cu DJ 203E intersecție cu DJ 102H-Cocora-limită județ Buzău, aprobarea devizului general și a principalilor indicatori tehnico-economici actualizați care au rezultat în urma elaborării PT, pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia și aprobarea acordării unor premii din bugetul județului veteranilor de război cu domiciliul pe raza județului Ialomița au fost doar câteva dintre proiectele de hotărâre supuse aprobării consilierilor județeni.

Conducerea Consiliului Județean Ialomița a adus la cunoștința consilierilor județeni stadiul celor patru proiecte derulate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Blocul Operator nu este nici acum licitat. Din ceea ce spun specialiștii, perioada de licitație se va lungi pe o perioadă de 5-6 luni, la care se adaugă proiectarea și execuția. Am analizat posibilitatea de a renunța la un astfel de proiect, doar că din cele 4 proiecte, 3 sunt conectate între ele. Vorbim aici despre proiectul care vizează modernizarea Ambulatoriului, finanțat prin fonduri europene (…) Modernizarea incintei Spitalului, anumite secții și săli sunt mutate în Blocul Operator. Dacă am renunța la proiectul care vizează Blocul Operator, ar trebui să renunțăm și la celelalte trei proiecte, fiind astfel o decizie foarte grea. Partea de cofinanțare este undeva la 50 miliarde lei, având o finanțare totală de 1.850 miliarde lei. Îmi doresc ca aceste proiecte să fie finalizate pentru ca noi toți să beneficiem de servicii de calitate, motiv pentru care va trebui să ne asumăm împreună ceea ce înseamnă cofinanțare (…) Nu vreau ca decizia să-mi aparțină mie, ci tuturor celor din toate domeniile”, a transmis Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved