Editorial

Dan Elias

Să trăiți .. să mă iubiți!

Șefii și șefuții uie continuă să-i promită ucrainei intrarea în această bazaconie administrativ-legislativă. Să fie primită! Că tot e de pomană. Nici una din condițiile unui astfel de demers nu este nici pe aproape să fie îndeplinită, poate doar imensa lăcomie a uie de a mai avea o piață de desfacere și o sursă de materii prime într-o țară vasală. Foarte bine!

La fel se petrec lucrurile și cu „țara lui maia sandu”. Numai că în acest caz nu mai este vorba de bani ci de promisiunile europene de a sta în coasta rusiei, gata să bage bățul prin gard când i se va cere. „Țara lui maia sandu” nu există decât pe hârtie. Ea este o malformație a istoriei pentru care nu există încă tratament. România trebuia să fie chirurgul care să o opereze și să o aducă la normalitate, numai că acest chirurg s-a lăsat corupt de tot felul de „binevoitori”, sperând ca alții să-i facă treaba și el să rămână cu beneficiile. Vă imaginați că suntem subiect de glume! Singura țară de pe planetă care își felicită pentru „independență” un teritoriu ce i-a fost furat de ruși!

Numai ciolacu e fericit. Se duce la cumpărături cu 100 de lei și cumpără mărfuri de 1000! „Bă, da bine se trăiește în uie! România este tigrul economiei europene și fără industrie! Ca dovadă că am făcut bine că am vândut tot. Ați mai rămas voi, pe care nu vrea să vă cumpere nimeni. De aceea o să vă luăm și numerarul. Gata! Să vă văd eu cum mai faceți evaziune cu cardurile pe care este imprimată sigla guvernului; o palmă cu degetul corespunzător .. în sus! Lăsați-mă cu pensiile! Sunt ocupat până peste cap cu plecarea la kiev, unde ținem o reuniune a celor două guverne înfrățite în Deltă și în Bucovina. Să trăiți .. să mă iubiți!”

Ei sunt trecutul, prezentul și viitorul!

Vine iarna în uie. Ne vom încălzi la lumânarea aprinsă anticipat pentru memoria celor care am fost și nu mai suntem. „Cărbunele este un terorist”, ne spune ursula. El face viața ieftină și trăiți mult. Prea mult! Îngrozitor de mult!”

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved