1307 absolvenţi ai clasei a opta au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal ialomițean

 

Ministerul Educaţiei și Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

La nivelul județului Ialomița, au fost repartizați computerizat 1307 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 840 de candidați la filiera teoretică și 420 de candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 163 de elevi la specializări vocaţionale; 47 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă.

De asemenea, 103 candidați au fost admiși din alte județe, iar 83 de absolvenți ai clasei a VIII-a din unitățile de învățământ din județul Ialomița au fost admiși computerizat în alte județe.

În total, 1470 de candidați au fost admiși pe locurile de la învățământul liceal de stat.

3 candidați au fost admiși cu media generală 10 (2 candidați proveniți de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia și 1 candidat provenit de la Școala Gimnazială ”I.H. Rădulescu” Urziceni).

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

170 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved