Dan ELIAS

O sută de ani!

Ciucă ne spune că Universitatea Harvard ne-a declarat a 19-a economie sofisticată din lume. Doamne ferește! Așa sofisticare să fie la ei acolo. Eu, unul, îl înțeleg pe ciucă; el, în schimb, nu înțelege nimic! Trăiește într-o bulă a lui … Bulă! Când iohănel l-a pus prim ministru, s-a gândit să vadă lumea că există unul mai .. „limpede” decât el. Ceea ce este discutabil.

Când bunicii noștri fac frigul în case după o viață de muncă, de muncă, nu de gargară, nu de șpagă, nu de vacanțe exotice sau de servilism, și lor în loc să le fie rușine își arată mușchii umflați cu praf de copt, atunci asta se cheamă sofisticare!? La câtă carte au și datul din cap e sofisticare!

Geologul răsvan popescu, fost purtător de vorbe al altui mare geolog, emil constantinescu, a fost prezent într-o emisiune de cultură, la un post americanofil cu acte în regulă. Ce credeți voi că i-a trecut prin cap la un moment dat? Vorba unui banc celebru… Nu un mineral, nu o pietricică sau un zăcământ de cupru; nu! Un zăcămând de ură, „de suprafață”, pe care l-a exploatat cu secera și ciocanul. Și pentru că toate trebuiau să poarte un nume, i-a zis „VadimTudor”. Jenant a fost pentru mine că m-am nimerit acolo, în fața televizorului, să-i ascult „săpăturile”.

Dați drumul la câini prin curte să păzească stâna!” – a spus „ciobanul șef” la un fel de „Davos al ciobanilor”. În contextul războiului informațional, „ciobanii” de toate orientările politice, folosesc tot mai des un limbaj criptat chiar și atunci când vorbesc despre vreme sau gagici, ca să nu-i afle dușmanii. Dușmani cu care guvernează țara, de altfel. Poftim? Ce spuneți? Că este un blestem să trăim într-o „Mioriță” continuă? Asta e! Mai ține și de oi, nu numai de ciobani!

Eu v-am spus! Vaccinul covid a fost apă de ploaie. Nu știu dacă a făcut rău, dar bine, sigur nu a făcut. Dar banii au curs fără număr, fără număr! Înhăitarea asta între uie, cu ursula care-a speriat pendula și big farma a fost un exercițiu, un antrenament pentru ce o să urmeze. Și asta, pentru că occidentul a lăsat răul să se amestece cu binele. A distrus și ultima urmă de bun simț. Numai că sclavia noastră este atât de dulce încât nu ne pasă. Ne mâncăm noi hamburger-ul, ne sugem noi hod dogul, de bem sucul, ne mâncăm mititelul cu muștar și ne bem berea!? Să trăiască!

Văd că ați început să înțelegeți ce este cu ucraina asta. Devenit al 51 stat american, el trebuia apărat de slugile europene. Până aici nimic extraordinar. Nu este nimic extraordinar nici în dezinteresul total față de cetățenii uie. Voi credeți că regele Charles face duș cu Camila pentru binele planetei? Chiar credeți că biden și-a pus pe casa albă celule fotovoltaice? Fiți serioși! Durerea este pentru slugi. Eu sunt împăcat cu asta. Ceea ce nu am înțeles este lipsa voastră de cultură istorică. Acum văd că ați început să realizați că marile puteri nu pierd războaie. Americanii știau că rusia nu va renunța la planul ei privind ucraina, tot așa cum america nu a renunțat la planul ei privind Cuba. Că poporul ucrainean suferă o tragedie de proporții nemaivăzute, nu mai are importanță. Despre noi mi-e și rușine să vorbesc. Play boy-ul occidentului, actorașul zelenski ne tratează românii din țara lui cu curul și noi nu găsim altă reacție decât să i-l pupăm. La câte cururi nespălate au pupat conducătorii noștri în ultima vreme nici nu mai contează. Și pentru ce? Vreau să vă gândiți la ce este în sufletul unui român din Cernăuți care îi spune copilului său că nu trebuie să știe nimeni că ei vorbesc Limba Română!

Vai de mama noastră! O sută de ani și tot nu vom spăla rușinea în care ne-au dus golanii care ne conduc!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved