Cri, cri, cri, hrană gri !

Gata, Uniunea Europeană a aprobat pentru consumul alimentar trei insecte: viermele de făină, lăcusta călătoare și greierele de casă. Insectele sunt crescute în ferme specializate, în condiții speciale, iar pentru dezvoltarea acestui sector Comisia Europeană alocă fonduri generoase pentru cercetare și producție, iar pentru a majora procentul la fondul de pensii aprobat prin PNRR de 9,5 la sută nu se găsesc bani!

Așadar, în locul fermelor de vaci din sectorul zootehnic vor apărea fermele insectar. Copiii nu vor mai alcătui insectare, că insectele sunt bune de mâncat, nu înțepate cu boldul. Să vezi reacții adverse după ce mănânci o saramură de greieri, zi și noapte râgâi cu sunete de cri, cri, cri. După ce ai mâncat o tocană de lăcuste călătoare, o să ai poftă să călătorești pe pajiși și să ronțăi iarba precum pisicile când le dor burta. Făina va trebui consumată după expirarea termenului, atunci când viermii au invadat-o, și nici nu mai trebuie cernută. A venit și o propunere din partea ministerului energiei: să mâncăm licurici, că altfel vom lumina și face economie de curent electric. Grijă mare, dacă veți face toxinfecție alimentară, folosiți insecticid.

Și, nota bene, primii care s-au aliniat noii directive europene sunt cei de la olx.ro, care au început deja să posteze anunțuri privind vânzarea greierilor de… masă!

Gheoghe Marinel

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved