Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
În decursul zilei de joi 19 martie, a fost confirmat cel de-al treilea caz testat pozitiv cu COVID-19 în Ialomița: o tânără din satul Rași – comuna Sălcioara, întoarsă din Anglia

În decursul zilei de joi a fost confirmat cel de-al treilea caz testat pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre o tânără în vârstă de 18 ani, din satul Rași, comuna Sălcioara, care s-a întors din Anglia în data de 15 martie și a intrat în contact cu alte 7 persoane, 5 din Ialomița, două din Călărași, comuna Dor Mărunt unde avea părinții. La 3 zile de la sosirea în țară, respectiv în data de 18 martie, aceasta a început să se simtă rău și să prezinte simptome ale virusului COVID-19 fapt pentru care a fost testată, iar rezultatul a fost pozitiv. Persoana se află internată la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" din București.

Amintim faptul că primul caz confirmat în Ialomița a fost în data de 15 martie, la tânără de 28 de ani, din localitatea Bordușani.

Cea mai importantă activitate desfășurată în această perioadă pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu COVID-19 este verificarea respectării măsurilor de autoizolare la domiciliu și a carantinei instituționalizate. În acest sens prefectul județului Ialomița reiterează îndemnul ca autoritățile publice locale, entitățile private, mass-media, organismele neguvernamentale, dar mai ales cetățenii județului Ialomița să acționeze responsabil și să nu pericliteze siguranța celor din jur prin încălcarea măsurilor de protecție, izolare sau carantinare dispuse.
Nerespectarea condițiilor de izolare intră sub incidența art. 352 din Codul Penal, conform căruia nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă penală.
Este esențial să fim responsabili, mai atenți la gesturile de zi cu zi, să conștientizăm că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre individuale pot afecta comunitatea în care trăim.
Mulțumim cetățenilor și partenerilor media pentru contribuția reală la efortul comun susținut, pentru implicarea și solidaritatea de care dau dovadă, dar mai ales pentru susținerea și încrederea acordată instituțiilor statului implicate în gestionarea acestei situații nemaiîntâlnite până acum.
De la începutul perioadei de supraveghere și până în prezent, la nivelul județului Ialomița au fost recoltate 55 de probe pentru detecția COVID-19 prin tehnica PCR de la persoane carantinate și contacți ai cazurilor confirmate. Recoltarea s-a realizat de către personalul DSP Ialomița, iar rezultatele primite au fost urmatoarele:
2 probe pozitive de la persoane aflate în carantină;
51 de probe negative;
2 probe în așteptare;
În perioada de supraveghere, Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, și anume 5 amenzi contravenționale conform HG 857/2011, în cuantum de 50000 lei.
Monitorizarea clinică a persoanelor intrate în jud. Ialomița din zonele afectate de COVID-19 se prezintă astfel:
Numărul total de persoane intrate în autoizolare la domiciliu și carantinare de la începutul perioadei de supraveghere este de 617, din care:
nr. persoane aflate în autoizolare la data de 19.03.2020= 447
nr. persoane ieșite din autoizolare la data de 19.03.2020 = 135
nr. persoane carantinate = 33
nr persoane internate = 3
număr persoane confirmate cu COVID-19 = 3

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.