Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ

Vești bune pentru părinți

A fost promulgată legea privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în stuația în care unitățile de învățământ sunt închise temporar. Pentru copiii cu vârsta până la 12 ani, respectiv vârsta până la 18 ani pentru cei cu dizabilități se acordă părinților zile libere la cererea acestora. Cererea va fi însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere, în felul acesta beneficiind de lege doar un părinte. Indemnizația pentru fiecare zi liberă se va plăti în cuantum de 75 la sută din salariul, corespunzător unei zile de lucru. Sumele se vor lua din Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale.

Nu vă luați după știri false

Circulă pe rețelele de socializare tot felul de știri cu privire la pandemia creată de COVID-19. Se afirmă că se vor raționaliza alimentele și se vor elibera pe bază de cartelă ca pe vremea lui Ceaușescu. Alții fac haz de necaz, arătând că dacă nu găsești mască de protecție te poți adresa la circ și împrumuta un nas roșu de clovn. Față de această situație, Ministrul de Interne a intervenit și a făcut precizarea: „Nu este adevărat că alimentele se vor raționaliza și nu este adevărat că țara va fi blocată. Starea de urgență are menirea de a ajuta populația, de a-i proteja sănătatea, de a salva vieți în cele din urmă. Cei care emit știri false vor fi pedepsiți”.

Decizie fără precedent

Reprezentanții Papei Francisc au anunțat că anul acesta slujbele din SăptămânaSfântă care preced Paștele catolic se vor desfășura fără public în contextul creat de pandemie. Decizia este una fără precedent în timpurile moderne și nu elimină posibilitatea unei slujbe de Paști cu public. Toate Liturghiile vor avea loc fără prezența fizică a credincioșilor și cel puțin până în Duminica Paștelui, 12 aprilie, toate audiențele pe care Papa le ține în fiecare miercuri precum și rugăciunea „Angelus” de duminică vor fi difuzate online, la fel ca în ultimele săptămâni . Să vedem cum va fi la noi, ortodocșii. Învierea va avea loc în aer liber? Da, dar atunci ar trebui să aibă loc și meciurile și concertele amânate. Poate dacă vom lua lumină de la o distanță de cinci metri, atunci vom fi feriți de contaminare. Și mai este ceva: de la ce distanță vom ciocni ouăle ?
( Gheorghe Marinel )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.