Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Gabi Ionașcu, supărat nevoie mare pe Johannis

Comunicat de presă

Partidul Mișcarea Populară pentru susținerea unui guvern PNL s-a pronunțat fără echivoc, încă de la începutul negocierilor pentru desemnarea primului guvern de dreapta, pentru reforma Parlamentului României la 300 parlamentari conform referendumului din anul 2009, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, reglementarea pensiilor speciale în sensul limitării exceselor și înființarea unui minister în cadrul guvernului pentru relația cu Republica Moldova.
Partidul Mișcarea Populară a susținut posibilitatea constituțională a alegerilor parlamentare anticipate numai în condițiile formulate pentru susținere, fapt pe care guvernarea PNL nu le-a respectat sau le-a îndeplinit defectuos așa cum a constatat și Curtea Constituțională a României.
În situația actuală a României, Partidul Mișcarea Populară face apel la toate partidele politice parlamentare la responsabilitate, stabilitate, legitimitate și solidaritate cu toți românii pentru investirea unui guvern stabil, legitim și responsabil pentru o bună și eficientă guvernare.
Chiar și în aceste condiții, PMP prin parlamentarii săi, și-au asumat susținerea PNL la guvernare, votând „pentru” la vedere căderea guvernului PSD condus de d-na Dăncilă, investirea guvernului PNL Ludovic Orban 1, „împotrivă” pentru moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva guvernului Ludovic Orban 1, ne-am angajat „pentru” votarea la vedere a guvernului PNL Ludovic Orban 2 și al Vasile Florin Cîțu.
Ultimele două angajamente ale PMP nu au avut finalitate, PNL a decis ca cei doi lideri, Ludovic Orban și Vasile Florin Cîțu investiți de Președintele Klaus Werner Iohannis, să-și depună mandatele de desemnare înainte de votul de investitură în Parlamentul României, faptul ultim fiind constatat ieri, 12.03.2020 în parlament, când cu 10 minute d-l Cîțu a renunțat la mandatul de desemnare încredințat de președintele statului.
Situația este fără precedent în România, când peste 291 de senatori și deputați ai PNL, USR, ALDE, UDMR, PMP, Pro România și reprezentanții minorităților naționale ne-am prezentat în parlament pentru investirea guvernului care declarasem anterior vă vom vota „pentru” stabilitate, responsabilitate și legitimitate. PSD declarase că este împotriva unui guvern de dreapta reprezentat de Vasile Florin Cîțu. Premierul desemnat renunță la mandatul încredințat de președinte statului!
Situația actuală a României în contextul local, regional, european și mondial este cel puțin îngrijorătoare, situație determinată de criza politică prelungită mai bine de cinci luni, coronavirusul COVID-19, procedura de deficit excesiv împotriva României, lipsa dialogului eficient autorități române – autorități ale UE privind „Cadrul bugetar multianual 2021-2027”, eventualitatea unei crize economice și financiare mondiale semnalate deja de scăderea unor cotații bursiere sub nivelul anilor 1987, este de natură să îngrijoreze pe fiecare român!
Fără un guvern legitim cu puteri depline, Președintele României ar fi trebuit să intervină public cu măsuri de siguranță, securitate a țării și cetățenilor săi, măsuri de mediere pentru investirea unui guvern responsabil, stabil și legitim pentru bună guvernare, apel la solidaritate internă a instituțiilor statului, mediul de afaceri economice, financiare și bancare cu cetățenii României, solidaritate externă și de colaborare între România și statele vecine, statele europene și alte state afectate de noua evoluție mondială.
Dezamăgirea și neîncrederea românilor este în continuă creștere, aceasta fiind generată de lipsa viziunilor și măsurilor de guvernare a țării, mesajele prezidențiale orientate către problemele de natură politică în locul celor de bună administrare a țării exprimate și în conferința de presă din seara trecută.
Mai mult decât aceasta, astăzi, guvernul interimar al PNL reprezentat acum de d-l Ludovic Orban se autoizolează la Vila Lac 1!
Declarațiile celor care trebuie să guverneze România sunt halucinante, d-l fost prim ministru desemnat Cîțu cade și mai mult în penibilitate declarând că „Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. (...) Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi.”
D-l premier interimar Ludovic Orban, fără echivoc afirmă public că „Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. (...) Cum să merg la consultări? Ar însemna să expun președintele. (...) Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. După această declarație PNL-iștii au constatat că un alt parlamentar a fost depistat „pozitiv” la testul coronavirus, acesta fiind deputat! Probabil că urmează ca și deputații PNL să se autoizoleze!
În situația dată, se impune un apel către Președintele Klaus Iohannis și PNL să se renunțe la măsurile politice de guvernare a țării, să procedeze cu celelalte partide parlamentare la consultări rapide în interesul național al României și cetățenilor pentru investirea unui guvern de largă alianță națională care să aibă legitimitate, responsabilitate și stabilitate cu misiunea gestiunii eficiente a treburile publice ale țării, să pregătească corespunzător alegerile locale și parlamentare la termen.
Partidul Mișcarea Populară consideră că în situații de urgență se impun măsuri de urgență în beneficiul interesului național al României și al siguranței tuturor românilor și facem apel pentru responsabilitate și celeritate pentru instalarea unui guvern legitim cu puteri depline.
De asemenea facem apel la Președintele României să susțină un guvern de largă alianță națională.
Totodată invităm toate partidele politice parlamentare, în special PNL, să punem capăt acum oricărei aventuri politice care ar putea pune România în zona incertitudinii politice în contextul crizei de sănătate publică și a problemelor economice extrem de grave generate de aceasta.
La ora redactării comunicatului, Președintele Iohannis a decis re-re-redesemneze pe Ludovic Orban pentru a fi prim-ministru și constituirea unei majorități parlamentare pentru investirea guvernului. Rămâne de văzut cum PNL își va scoate din autoizolare, prim-ministrul desemnat, candidații pentru funcția de miniștri și parlamentarii care trebuie să participe la ședințele de audieri și de investire a Guvernului României

Senator,
Ionașcu Gabi
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.