Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Măsuri noi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în municipiului Slobozia

Primarul Adrian Mocioniu a adus în atenția opiniei publice un plan de măsuri care a fost adoptat în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Slobozia. Acesta prevede, pe scurt, dezinfectarea străzilor și arterelor municipiului, a mijloacelor de transport în comun și a taxiurilor, precum și suspendarea activității în Centrele sociale din municipiu și furnizarea de hrană rece către beneficiarii cantinei sociale.
De asemenea, se va contitui, în cel mai surt timp și un grup de voluntari care va sta la dispoziția CLSU.

Grup de lucru pentru spălarea și dezinfecția străzilor

Primăria Slobozia a instituit un grup de lucru aflat sub conducerea viceprimarului Rudolf Gradea, unde a implicat mai mulți șefi de servicii din subordinea instituției care vor monitoriza activitatea de spălare și dezinfecție a străzilor din municipiul Slobozia. Aceste activități se vor desfășura pe timp de noapte de către firma de salubritate Polaris și DADP Slobozia cu sprijinul Poliției Locale. „Am început încă din 16 martie dezinfecția cu aerosoli. Toate străzile municipiului au fost dezinfectate cu aerosoli, operațiune pe care Primăria municipiului o va efectua în fiecare zi, în intervalul orar 22,00-04,00 dimineața. Începând de mâine (n.red.:18 martie), de la ora 6,30, pe arterele pe care se pretează dezinfecția vom proceda la spălarea și dezinfecția cu var cloros. Operațiunea va fi făcută de către operatorul de salubritate”, a transmis primarul municipiului Slobozia.

Transport public, taximetrie, asociații de proprietari

În paralel, a fost constituit un alt grup de lucru care să se ocupe de achiziția materialelor sanitare, respectiv substanțe dezinfectante, măști, combinezoane de unică folosință, mănuși, botoși, ochelari de protecție pentru personalul angajat. Mai mult decât atât, CLSU Slobozia a luat măsura de a funcționa transportul public în condiții normale, în intervalele orare stabilite prin hotărârea Consiliului local. Recomandarea edilului este aceea de a-l folosi cât mai puțin, fiind util ca o ultimă opțiune pentru cei care au într-adevăr nevoie să-l folosească. „Îi asigur pe toți cetățenii noștri care călătoresc cu aceste mijloace de transport în comun că după fiecare cursă facem o dezinfecție a locurilor pe care aceștia le folosesc, iar de două ori pe săptămână se face o dezinfecție generală”, a mai spus Adrian Mocioniu, care a făcut referire și la condițiile privind obligativitatea ca societățile economice și persoanele care își desfășoară independent activitatea de taximetrie pe bază de autorizație să ia măsuri de dezinfectare a autoturismelor.
<>, a precizat primarul Mocioniu.

Centrele sociale, suspendate

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență s-a luat decizia de a se susenda activitatea Centrului pentru Persoanele Vârstnice Slobozia până la data de 30 martie, cu posibilitatea de prelungire. Centrele de zi pentru copii vor fi închise până la reluarea cursurilor. De asemenea, cantina socială va asigura beneficiarilor săi hrană rece, o dată pe săptămână, cu respectarea măsurilor de igienă, tocmai pentru a nu avea aglomerație.
Activitățile din piețe, obor și bazarul municipal se vor desfășura cu respectarea măsurilor privind numărul maxim de persoane admis, precum și cu respectarea măsurilor de igienă. Comercianții din Bazar și-au exprimat dorința de a-și suspenda activitatea în perioada următoare, în scurt timp urmând a se identifica, din punct de vedere juridic, posibilitatea ca oamenii să-și poată suspenda activitatea, fără costuri privind plata chiriei.

Cadre medicale școlare detașate la centrul de carantină

O altă măsură a CLSU se referă la semnarea unui protocol cu Direcția de Sănătate Publică privind detașarea asistenților medicali de la instituțiile de învățământ din municipiu care își vor desfășura activitățile la centrul de carantină din județ. Prin grija DSP, aceștia vor fi dotați cu toate materialele necesare pentru desfășurarea activității în bune condiții. „Am sprijinit încă de săptămâna trecută această activitate la Centrul de carantină. Am avut discuții cu conducerea Direcției de Asistență Socială și am făcut mențiunea foarte clară ca atunci când nu se vor asigura materialele de protecție și de siguranță pentru aceste cadre medicale se va recurge la retragerea lor. În 16 martie le-am semnat deciziile de detașare către DSP Ialomița”, a precizat primarul municipiului.

Două sute de voluntari

O noutate în această situație de criză, din toate punctele de vedere, o reprezintă formarea unui grup de voluntari care să fie la dispoziția CLSU Slobozia. Adrian Mocioniu a declarat că, în urma ofertelor primite de la mai mulți cetățeni care se puneau la dispoziție pentru a efectua mai multe activități de voluntariat, s-a hotărât înființarea unui departament de voluntariat pentru a-i lua în evidență. „Până în acest moment avem peste 200 de cereri. Sunt cetățeni care s-au oferit să le ducă hrană celor izolați la domiciliu sau să-i ajute să se integreze în alte activiăți, sunt și agenți economici care și-au oferit disponibilitatea de a pune la dispoziție spații de cazare și cantități însemnate de alimente. Chiar și un service auto s-a oferit să pună la dispoziție o rampă pentru mașinile implicate în activitățile de combatere a coronavirusului”, a explicat edilul.
Măsurile privind achiziția de materiale sau alte activități care au mai multă larghețe acum, în situații de urgență, nu se aplică și autorităților publice locale, ci doar centrale. Dacă va fi nevoie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență se va folosi de grupul de voluntari pentru strângerea de fonduri.

( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.