Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
În luptă cu coronavirusul, Consiliul Județean Ialomița dotează toate spitalele din județ

Consiliul Județean Ialomița a convocat o nouă ședință, în mai puțin de o săptămână de la ultima, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cu care acestea se confruntă.
„Perioada aceasta necesită să ieșim din cursul normal al lucrurilor și să ne gândim la cele mai bune măsuri pentru a proteja viețile oamenilor. De asta acționăm cât de repede se poate la nivelul CJI și funcționăm sub semnul eficienței crescute”, a transmis Victor Moraru, președintele CJ Ialomița. Acesta își dorește să vadă solidaritate nu doar în rândul cetățenilor, dar și la nivel instituțional sens în care a demarat procedura de asociere cu orașele Fetești, Urziceni și Țăndărei pentru a putea finanța împreună spitalele care se află în subordinea autorităților locale. „Este necesar să dotăm cât mai repede toate unitățile medicale pentru a putea interveni în situațiile pe care epidemia le provoacă și a combate efectele nefaste. Sănătatea este pe primul loc!”, a explicat acesta.

Dotări pentru Spitalele din Fetești, Țăndărei și Urziceni

Prin proiectul supus dezbaterii plenului s-a propus aprobarea asocierii județului Ialomița cu minicipiile Urziceni și Fetești, precum și cu orașul Țăndărei, în vederea finanțării în comun a dotării spitalelor din subordinea consiliilor locale cu echipamente medicale necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus. Proiectul este în concordanță cu deciziile luate la nivel central și cu cele luate prin Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind aprobarea măsurilor necesare creșterii capacității de intervenție în prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus, precum și cu Planul de Măsuri aprobat de CJSU Ialomița, dar și Decretul Președintelui României privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.
Primăria municipiului Urziceni are nevoie de suma de 200 mii lei pentru achiziția de echipamente medicale cu care să doteze unitatea spitalicească, diferența de 10% fiind suportată din bugetul local. În urma alocării finanțării, Spitalul municipal va fi dotat cu 4 monitoare funcții vitale, 4 injectomate, un ventilator pentru ventilație mecanică și 7 termometre non contact.
Primăria orașului Țăndărei a solicitat CJ Ialomița suma de 90 mii lei, reprezentând 90% din valoarea achiziției echipamentelor medicale necesare. Aici se propune achiziționarea unui container 6000x2400x2600 mm dotat cu WC, lavoar, duș și boiler, și a unui aparat de ventilație acționat pneumatic și controlat electronic pentru uz pediatric, cât și pentru adulți, folosit pentru terpia intensivă. În ceea ce privește Primăria municipiului Fetești, administrația publică a solicitat un sprijind din partea Consiliului Județean Ialomița, în cuantum de 400 mii lei pentru achiziția mai mulor echipamente necesare în situația de urgență în care ne aflăm.
Și Spitalul „Anghel Saligny” Fetești a solicitat sprijin în valoare de 40 mii lei pentru achiziția a 3 aparate de ventilație mecanică, două concentratoare, un nebulizator, un defibrilator, 3 monitoare funcții vitale, două paturi ATI, un aspirator de secretii și cateva produse de lei.
Valoarea totală a acesor echipamente medicale este în cuantum de 444.465 mii lei.

Spitalul Slobozia, pregătit pentru lupta cu COVID-19

Convocați într-o ședință „de îndată”, într-o zi de weekend, consilierii județeni au aprobat suma de aproximativ 1,8 milioane de lei pentru activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia, pentru achiziția unei izolete, dar și de aparatură medicală care să fie folosită în tratarea cazurilor infectate cu COVID-19, în eventualitatea în care acestea vor apărea.

Bani pentru echipamente medicale din fondul CJ Ialomița

Mariana Iancu, managerul SJU Slobozia a cerut ajutor Consiliului Județean Ialomița pentru o alocare financiară de peste 1,3 milioane de lei, în vederea achiziției de echipamente și aparatură medicală pentru a putea face față contextului epidemiologic pe care întreaga țară îl traversează. „Având în vedere situația actuală cauzată de COVID-19, un virus nou identificat, contagios, baza materială existentă nu asigură necesarul de aparatură pentru a face față acestei perioade critice. Prin urmare, este de o importanță primordială și adecvată fiecărei faze a acestei epidemii. În acest context, în măsura în care este posibil, vă rugăm să ne oferiți o finanțare în valoare de 1,3 milioane lei”, se arată în referatul întocmit de SJU Slobozia.
Unitatea medicală își desfășoară activitatea cu un număr de 510 paturi (450 în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Ialomița, în sistem DRG, 23 de paturi pentru cronici și 37 pentru Terapie) repartizate pe 10 secții și 14 compartimente, și alte 30 pentru spitalizare de zi care deservesc aproximativ 285 mii locuitori ai județului.
„Am convocat în regim de urgență o ședință de îndată a Consiliului Județean Ialomița, chiar dacă suntem în weekend, pentru a răspunde provocărilor luptei împotriva coronavirusului. Nicio cheltuială nu este prea mare, când în balanță este viața ialomițenilor. Fac tot ce îmi stă în putință din funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița pentru a proteja cetățenii județului nostru. Sănătatea ialomițenilor este prioritatea mea principală în acest moment. Vom face tot ce putem pentru a trece în siguranță de perioada aceasta!”, a declarat președintele Victor Moraru.
Așadar, toți cei 23consilierii județeni prezenți au votat pentru alocarea sumei de 400 mii lei care va asigura resursele financiare necesare instituirii de măsuri pentru prevenirea și limitarea efectelor epidemice de infectare cu virusul COVID-19. Cu alți 50 mii lei se va cumpăra o izoletă cu presiune negativă pentru transortul pe targă, iar cu 1,3 milioane de lei se va cumpăra aparatură și echipamente medicale necesare în cazul infectării cu coronavirus.

Ce se va achiziționa

Spitalul de Urgență dorește achiziția a 5 aparate de ventilație, 5 monitoare pentru funcții vitale, 20 de seringi injectomat, a unui aspirator pentru secreții și a unei tărgi de transport radiotransparentă. De asemena, pe lista de achiziții se mai află 6 bucăți troliu medicamente, un dulap pentru medicamente și un bronhoscop.
Mai mult decât atât, unitatea medicală dorește organizarea unui laborator de biologie moleculară care va permite prelucrarea rapidă și identificarea cazurilor pozitive, în vederea limitării răspândirii acestui virus în rândul ialomițenilor. Pentru organizarea sa, mai sunt necesar a fi achiziționate două seturi pipete automate One Touth Pro, două bucăți Centrifugă Multi-Spin FYL-24000N, o bucată Hotă laborator Clasa II cu flux laminar de nivel BSL 2 și a două combine frigorifice pentru păstrarea probelor la temperaturi cuprinse între 4-8 grade C și -20 grade C.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.