Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
BLITZ

Și tu, Brutus?

Fostul ministru de finanțe Eugen Teodorovici, susține că ia în calcul „foarte serios” să dea în judecată PSD după ce a fost înlăturat din funcția de președinte Executiv în urma demisiei Vioricăi Dăncilă. În urma acestei demisii de la conducerea PSD, conducerea interimară a partidului a fost preluată de Marcel Ciolacu. La ședință, Eugen Teodorovici a fost singurul care nu a vrut să demisioneze din funcția de președinte executiv, chiar dacă toți vicepreședinții partidului au luat această decizie. Teodorovici a susținut că „o juntă politică” a preluat puterea în partid, iar el nu va accepta să gireze niște „cămătari politici”. Interesant că, tocmai acum, când se decid multe lucruri importante, se găsește câte unul să bage bățul prin gardul PSD-ului.


„Descălțarea” grâului

O regiune de 100 000 de kilometri pătrați, adică jumătate din România, nu a mai văzut o picătură de ploaie de 400 de ani iar locul arată exact ca pe Marte, spun localnicii. Este vorba de Desertul Atacama din Chile, situat la 800 de kilometri față de capitală. La noi, noul an agricol este marcat de o perioadă secetoasă și călduroasă, cu cantități deficitare de precipitații. Specialiștii spun că s-a instalat o secetă pedologică iar alternanța îngheț-dezgheț la sol va produce fenomenul de „descălțare” a plantelor de orz și grâu de toamnă. Orice s-ar spune, pâinea de pe masă nu ne va lipsi. Singurii care vor plânge vor fi samsarii care duc grâul dincolo și ne aduc înapoi cocă-congelată și macaroane. Iar noi să ne aducem aminte de versurile: Irigare-n Bărăgan / E belșug / Și an de an, prin irigare / Se vârfuiesc hambare.

La 42 de ani are 20 de copii

În 20 de ani, populația României va scădea cu 5 milioane de locuitori. Dar nici nu se va ajunge ca în anii 60 să se interzică întreruperea sarcinii, pentru că avem femei puternice și prolifice care contribuie din plin la creșterea natalității. În comuna Stoenești, satul Cotenești din județul Argeș, Georgiana Văcaru de 42 de ani a adus pe lume 20 de copii, cel mai mare având 23 de ani iar ultimul este o fetiță născută la începutul acestui an. Hai, Orbane, ce faci cu alocațiile ?
„Ștergem tot ce-a fost mai bun”

Iată ce vorbe clare, pline de substanță și adevăr au inflamat spiritele propagandiștilor care s-au unit să-l atace mizerabil pe marele artist Tudor Gheorghe după recitalul „Degeaba 30”: „Păpușarul a hotărât, tu acolo, el aici. Lăsați liberi hoții mari, arestați hoții mici. Fac ce vrem, când vrem și putem să-i schimbăm des. Fiți atenți la procurori, căutați veleitari, oameni de nimic, oameni mici ce se vor mari. N-am nevoie de deștepți, mediocri, cât mai mulți. Proștii care-i promovăm sunt mai buni decât cei culți. Ei nu-ntreabă, nu gândesc, fac ce vrem și-i de ajuns. N-are sens să-i bănuim c-ar avea vreun gând ascuns. Cei mai buni sunt cei lipsiți de cultură și talent. Guralivii cu tupeu, să meargă în parlament. Cumpărați câțiva ziariști, că nu sunt scumpi, câțiva ziariști de top, care spun că e senin când afară e potop. În guvern-incompetenți, e de-ajuns să fie trei, dar bătuți în cap de tot, să putem conta pe ei. Secretari de stat, mai mulți, pe ăștia o să-i aleg chiar eu. Mă pricep la proști cu ștaif, mai bine ca Dumnezeu. Șeful statului, lăsați să-l aleagă cum or vrea cei pe care-i tot mințim c-o bere și c-o acadea. Când s-or fi așezat lucrurile cum le vrem, ștergem tot ce-a fost mai bun și începem să guvernăm ”.

La ei se poate

La noi e nevoie de zeci de ani pentru construcția unui spital, în schimb, China a ridicat două unități medicale în timp record. Primul spital are o capacitate de 1500 de paturi construit în 8 zile cu 32 de secții și o sală de operații chirurgicale. Al doilea va fi dat în folosință peste 3 zile. Guvernul Dăncilă a dorit un parteneriat public privat cu partea chineză care să construiască Autostrada Moldova, dar guvernul Orban a anulat acest proiect. Dacă făceam autostrada cu chinezii peste un an aveam autostradă. În China, în doar 6 luni într-o zonă muntoasă a fost construită autostrada de 135 kilometri ce leagă orașul Guilin de Sanjiang. Cu toate astea, trebuie să recunoaștem că suntem prima țară din UE cu cele mai puține autostrăzi blocate iarna de zăpadă și cu cele mai puține aflate în reparații, costurile de întreținere fiind infinit mai mici decât în Germania.

Discrepanță uluitoare

768 de foști senatori și deputați sunt beneficiari de pensii speciale în valoare de peste 10 milioane de euro pe an, pensia medie a unui parlamentar fiind de 5843 lei pe lună. Să vedeți unde este discrepanța: un român de rând primește în medie 1373 lei pe lună după 35 de ani de muncă, iar un parlamentar pentru 4 ani de mandat primește 2000 lei și pentru mai multe mandate poate primi chiar 12000 lei. Stai 4 ani în parlament, poți dormi în bancă, poți lipsi, ai trei luni vacanță pe an, mai bei câte o cafea pe la televizor, mandatul trece și apoi pensia babană ți se oferă pe tavă.

Gheorghe Marinel
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.