Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Guvernatorul Isărescu și umilirea pensionarilor (II)

Repet afirmațiile și întrebărire guvernatorului Isărescu cu privire la mărirea pensiilor în septembrie 2020: “Cum să mărești cu 40 la sută pensiile când creșterea economică este de numai 4 la sută?”, “acestea sunt cifre biblice”, “va urma un deșert financiar” etc.
Consider afirmațiile Guvernatorului ca fiind batjocoritoare pentru pensionari. Și aceasta deoarece realitatea economică și financiară a anilor 2017, 2018 și 2019 vin să-l contrazică flagrant pe Mugur Isărescu, cât o fi el de Guvernator. Fără să se ajungă la “cifre biblice”, pensiile și salariile au crescut decent iar “deșertul financiar” a fost un fel de “fata morgana”, dar nu ca o iluzie optică din deșerturile sahariene, ci ca o expresie a urii, invidiei și prostiei politicienilor din arcul Ciumei Staliniste PNL, USR și PMP – Petrov.
Un rol esențial în conceperea și aplicarea programelor PSD cu rezultate foarte bune în viața a șapte-opt milioane de români l-au avut vizionarul profesor universitar Cristian Socol (ASE) precum și actualul deținut politic Liviu Dragnea, care zace nevinovat în pușcăriile capitaliste ale “Statului mafiot”. Denumirea de stat mafiot nu-mi aparține, îi aparține fostului informator al Securității din 1975, PETROV, cunoscut și sub numele de Traian Băsescu, care se destăinuia unui interlocutor: “Este un stat mafiot, na, eu știu ce vorbesc”. Sigur că știa, pentru că el a contribuit din plin la desăvârșirea acestuia.
Să vedem, însă, ce “deșert financiar” s-a produs după măririle de pensii din anii 2017, 2018 și 2019 concomitent cu reduceri și anulări de taxe și impozite.
a) Deficitul la Bugetul de Pensii a scăzut de la 16 miliarde lei în 2016 la doar 3 miliarde în 2019. Această minune a fost realizată de Ciuma Roșie-PSD datorită creșterii economice, majorării salariilor și transferului contribuabililor. Ciuma Stalinistă venită la putere prin metode neortodoxe a numit această realizare remarcabilă GAURĂ la bugetul de pensii.
b) Cu toate că România avea a treia cea mai scăzută datorie publică din cele 28 de țări ale UE și cu toate imensele chletuieli făcute pentru mărirea pensiilor și salariilor, aceasta a scăzut de la 37 la sută din PIB în 2017 la 35 la sută din PIB în 2019. Acest lucru a fost posibil datorită creșterii fără precedent a PIB-ului, care a depășit în 2019 cifra istorică de o sută de miliarde de lei. Dar Ciuma Stalinistă, fiind o ciumă adevărată, a început deja să provoace îmbolnăviri și victime în economie, finanțe și datoria publică. În numai trei luni s-au împrumutat deja jumătate din suma trevăzută în buget pentru întregul an 2020. Le urez succes. Nu voi fi prost, ipocrit și stalinist cum au fost ei trei ani: “Aoleeuuu, viitorul nepoților! Vom plăti neam de neamul nostru.” Acum, în banca staliniștilor tăcere și capul între umeri.
c) Deficitul bugetar a fost în toți cei trei ani în limitele tratatului de la Maastricht, sub 3 la sută din PIB.
d) Acum cinci – șase luni, îngrijoratul “deșertului financiar” declara: “Niciodată în îndelungata mea carieră de guvernator România nu a avut o situație economică mai bună decât în prezent, dar și cu riscurile aferente, ceea ce nu este o contradicție”.
e) Singurul indicator economic în neregulă, cu o creștere foarte mare în cei trei ani, este deficitul comercial: am importat mai mult decât am exportat. Au crescut veniturile oamenilor și se cumpără foarte multe lucruri din import, de la telefoane la elecrocasnice, dar și (deseori din snobism) produse alimentare. Cu actuala structură a economiei românești, acest “indicator” nu va scădea decât atunci când oamenii o vor duce mai prost. Șansa “indicatorului” și neșansa oamenilor stă în Ciuma Stalinistă aflată la guvernare. Au fost luate deja măsuri de austeritate, de înghețare a veniturilor.
În numărul viitor, încă patru întrebări pentru Guvernatorul Isărescu.

Constantin POPA
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.