Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
VICTOR MORARU: Îmi este mai scumpă libertatea decât relațiile cu cei care susțin că nu am reușit să-i mângâi pe creștet

* Victor Moraru NU pleacă la Pro România * Victor Moraru vrea continuitate la Consiliul Județean * Este sigur că și PSD vrea același lucru

Se tot speculează că Victor Moraru, prieten foarte bun cu Marian Neacșu, va debarca la alegerile din vara acestui an și i se va alătura acestuia la Pro România. Speculații au fost întărite și de faptul că a fost văzut în preajma lui Neacșu la câteva întâlniri politice, unele dintre ele chiar cu câțiva primari.
Victor Moraru a infirmat zvonurile și ne-a dezvăluit câteva dintre trăirile pe care le-a avut de când a fost desemnat șef peste județ. Fără prea multe semne de îndoială, Moraru a confirmat că își dorește continuitate la Consiliul Județean și nu are bănuieli că PSD ar vrea să nominalizeze pe altcineva la cârma județului, indiferent de modul în care se vor derula alegerile locale din vara acestui an.

Victor Moraru: <>
„Eu sunt un om de administrație, am muncit, fac cu pasiune ceea ce fac. Pentru mine ar fi o mare lovitură să nu mi se recunoască munca depusă și cred că am făcut-o cu rezultate vizibile”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean, convins fiind că partidul din care provine nu ia în calcul altă candidatură la alegerile din vara acestui an. Moraru mai crede că nu există animozități în interiorul PSD, între el și conducerea organiației județene, fiind de părere că „este normal ca într-un partid să mai existe așa ceva. Din diversitate, din păreri diferite, din contradicții, să iasă ce e mai bun. Dar de aici până la a evalua greșit un om este o diferență mare.”

Victor Moraru: „Îmi doresc continuitate sută la sută”

Șeful județului pare-se că vede lucrurile dintr-o altă perspectivă și crede că partidul are aceleași viziuni cu ale sale dacă vrea dezvoltare, dacă vrea continuitate, neexistând motive de a-l îndepărta de la conducere pe motiv că „punem altul în loc”
„Luăm o hârtie și scriem 10 persoane de la PSD, iar în dreptul fiecăreia notăm plusuri și minusuri. Eu cred că într-o analiză corectă se poate vedea cine știe și cine poate reprezenta corect județul. Trebuie să ne debarasăm de mentalitatea aceasta de a arunca la coșul de gunoi oameni valoroși pentru că punem noi pe altul. Nu merge așa. Nu vedeți că tot punem alții, nepregătiți, și iese o nenorocire. Orice partid trebuie să aibă oameni care să cunoască administrație, să cunoască management. Poate nu a făcut totul perfect, dar este într-un loc și merge mai departe. Să-l dai la o parte și să aduci pe unul care trebuie să învețe să cunoască drumurile... Îmi doresc continuitate sută la sută.


<< Marian Neacșu nu mi-a cerut niciodată să mă duc la Pro România!>>

Deși sunt prieteni foarte buni, Moraru spune că Neașcu nu i-a cerut niciodată să i se alăture la Pro România și că datorită acestuia a ajuns șef peste județ, amândoi având un proiect comun, „dezvoltarea județului Ialomița.”
Victor Moraru: „Nimeni nu vrea să facă o analiză temeinică a momentului în care eu am venit la Consiliul Județean, care aproape că nu exista (...) Marian Neacșu este un om politic foarte bun, care se pricepe la administrație. Poate o să vă surprindă ce o să vă spun, dar Marian Neacșu nu mi-a cerut niciodată să mă duc la Pro România. Noi avem împreună un proiect comun, județul Ialomița, pe care fiecare dintre noi vrem să-l ducem la bun sfârșit. Poate vi se par cuvinte mari, dar atunci când eram la Amara i-am spus lui Marian Neacșu că nu mă interesează mizeria de la Consiliul Județean (mă refer la anul 2016) și luați în calcul ce nebunie era atunci, cu rețineri, cu arestări, cu personal terminat... Nimeni nu vrea să facă o analiză temeinică a momentului în care eu am venit la Consiliul Județean, care aproape că nu exista, era doar o clădire, pentru că oamenii erau demoralizați, debusolați, toți. Trebuia curaj ca oamenii să citească și să semneze o hârtie. Nimeni nu vrea să înțeleagă cât de greu mi-a fost și nu o spun ca să mă victimizez, ci vreau ca oamenii să înțeleagă că aici a fost o nenorocire, mai ales să vii într-o instituție în care toată lumea fugea de ea. La Amara aveam un mecanism, un ceas elvețian care funcționa ca la carte. Marian mi-a zis atunci: Victor, vrei să scoatem județul acesta dintr-o nenorocire? I-am spus că mă interesează pentru că și eu trăiesc în Ialomița, și Amara este în acest județ”, a povestit Moraru.

Victor Moraru: „Personal, n-aș vrea să se interpreteze că sunt sacrificatul lumii, dar eu, în sufletul meu, știu că am fost un sacrificat!”

„Eu știam ce era aici, eram printre cei mai autorizați, fiind în comitete naționale de evaluare, de analiză a performanțelor, știam ce este aici. Am acceptat într-un final, am venit aici și am început acest proiect împreună, susținut și de ceilalți colegi, chiar și de la partid, dar nu a fost nici unul să-și dorească, dintre acești lideri care astăzi au tendințe de a-și da cu părerea, funcția de președinte de CJ în momentul acela.
Personal, n-aș vrea să se interpreteze că sunt sacrificatul lumii, dar eu, în sufletul meu, știu că am fost un sacrificat, știu în ce moment am venit și mă doare că oamenii uită și tratează lucrurile cu superficialitate, fără să se pună în situația mea, riscurile pe care mi le-am asumat pentru că personalul era nemotivat, nu avea disponibilitate să mai facă ceva, cu riscurile de a greși, pentru că realizam că riscam cu un astfel de personal să ajung la instituțiile de justiție și tocmai de aceea nu mai reușeam să ies de aici (n.red.: din biroul CJI), pentru că trebuia să citesc și să verific fiecare hârtie. Îmi este mai scumpă libertatea decât relațiile cu cei care susțin că nu am reușit să-i mângâi pe creștet. Întrebarea este, pe mine cine m-a mângâiat?
Nu m-a luat valul niciodată, sunt același om care am fost în prima zi de administrație!”, a conchis președintele CJ Ialomița.

( Petronela MOROIANU )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.