Ialomitastea
Nr. 1054, Anul , din 8-Aprilie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
ActualitateVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Heliport la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Consiliul Județean Ialomița vrea să amenajeze un heliport în incinta Spitalului Județean de Urgență Slobozia, obiectiv care va contribui în mod substanțial la reducerea timpului de transfer către alte unități sanitare a pacienților cu afecțiuni grave. În momentul de față, elicopterele SMURD folosite pentru transferul pacienților către alte unități spitalicești din țară aterizează și decolează pe o pistă improvizată, aflată în spatele clădirii unității medicale. Pista actuală este extrem de deteriorată, prezintă crăpături mari, aspect care îngreunează aterizarea și decolarea elicopterelor. De asemenea, zborurile pe timp de noapte nu sunt posibile din cauza lipsei de iluminat corespunzător. Mai mult decât atât, nici în vecinătatea SJU nu există condiții de siguranță adecvate acestii scop.

Beneficiile unui heliport

Investiția reprezintă o oportunitate de rezolvare a multor deficiențe, iar realizarea sa ar reduce timpul de transfer al pacienților grav bolnavi, al accidentaților răniți grav în accidente de circulație sau de muncă sau al pacienților cu arsuri grave, crescând astfel șansele de însănătoșire.
Obiectivul ar urma să deservească un număr cuprins între o sută și două sute de beneficiari.
Se estimează că valoarea proiectului va fi de 2,63 milioane de euro, finanțarea lucrărilor realizându-se din bugetul județului Ialomița sau din alte surse financiare atrase (fonduri externe nerambursabile sau bugetul de stat). Suma cuprinde costurile de administrare și întreținere a obiectivului, dar și standardele de cost pentru investițiile similare.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.