Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
VICTOR MORARU, PREȘEDINTELE CJ IALOMIȚA: Vom finanța și în 2020 proiectele de investiții pentru creșterea calității vieții ialomițenilor


Investițiile în dezvoltarea comunităților ialomițene vor continua, și în acest an, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL) 2020. Noul ghid prin care primarii pot solicita finanțare nerambursabilă pentru PJDL 2020 a fost aprobat în weekendul trecut de către membrii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară. Programul permite primarilor să întocmească proiecte de investiții pentru comunitatea lor, iar Consiliul Județean Ialomița, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, cofinanțează o parte importantă a acestora de până la 200.000 lei pentru comune și 300.000 lei pentru orașe.
În anul 2018, la inițiativa Consiliului Județean Ialomița, a fost creat Programul Județean de Dezvoltare Locală. În ciuda faptului că au existat voci care s-au arătat reticente cu privire la rezultatele programului, realitatea a demonstrat că programul funcționează și este unul de succes pentru dezvoltarea și modernizarea UAT-urilor membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară.
”Am crezut că ideea de a dezvolta echilibrat comunitățile din Ialomița și de a îmbunătăți calitatea vieții ialomițenilor prin crearea Programului Județean de Dezvoltare Locală va fi una bună. Pe scurt: bani pentru proiecte gestionate de fiecare primărie la nivel local. Au fost voci care au spus că este o altă formă de control politic a primarilor. Adevărul este că PJDL este un program corect care impune o competiție în rândul primarilor pentru proiecte locale. Principiul este simplu: primul venit, primul servit, adică cine are proiecte pentru comunitățile lor vine și depune și primește finanțarea dacă îndeplinește criteriile cerute”, a subliniat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.
Pe parcursul celor doi ani de implementare a programului au fost depuse 60 de cereri de finanțare din care 49 au fost aprobate și au fost alocați 9.847.595,38 lei.
Programul Județean de Dezvoltare Locală și-a propus ca scop îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii locuitorilor judeţului Ialomiţa prin dezvoltarea de comunităţi rurale și urbane sustenabile, capabile să gestioneze şi să utilizeze resursele în mod eficient.
”Vom finanța, și în acest an, proiectele de investiții pentru creșterea calității vieții ialomițenilor. Dorința mea este să sprijin corect schimbarea în bine a comunităților locale, prin proiecte de interes local”, a mai spus președintele Consiliului Județean Ialomița.
Domeniile de finanțare care fac parte din Programul Judeţean de Dezvoltare Locală 2020 sunt: infrastructura, educaţia, sănătatea, mediu, programul de îmbunătăţire a infrastructurii destinate activităţilor sportive, situaţii de urgenţă. Suma totală alocată de către Consiliul Judeţean Ialomiţa pentru PJDL 2020 va fi aceeași cu suma alocată pentru PJDL 2019, adică de 5.000.000 lei.
( )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.