Ialomitastea
Nr. 1048, Anul , din 16-Februarie-2020Categorii
Prima pagina
Editorial
Reportaj - Interviu - Anchete
Sport
Politica
Cultura - Sanatate
Zig-Zag Agerpres
Eveniment
Actualitate
Care va sa zica
Anunturi si Licitatii Publice
Mica publicitate
Contact
Horoscop zilnic
Arhiva
sc oyl company
racman-a
hotel ialomita-a
duo manager
lunca_2012
ALTEX
Prima paginaVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Adrian Mocioniu, scrisoare virtuală pentru slobozeni

Primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a postat zilele trecute pe pagina sa de socializare o scrisoare ilustrată prin intermediul căreia prezintă un scurt raport pentru activitatea prestată anul trecut, dar cu detalii punctuale pe fiecare investiție, transmițându-le tuturor care citesc că „orașul se află pe drumul cel bun.”

Gânduri de început

Emoționat că s-a mai dus un an, atât din viață, cât și din mandatul său, edilul municipiului reședință de județ s-a adresat fanilor săi, și nu numai, din mediul virtual cu câteva gânduri de început de an și cu promisiunea că repune Slobozia pe drumul cel bun.
„Dragi slobozeni, la început de an, mă adresez dvs cu cele mai bune gânduri, dorindu-vă multă sănătate și prosperitate! Cu cinste, implicare și transparență, am reușit să repunem Slobozia pe drumul cel bun”, își începe edilul scrisoarea adresată cetățenilor din municipiu.

Aflat în fața unui nou moment de bilanț, primarul Mocioniu a venit în fața electoratului cu „satisfacția” că a reușit să identifice soluții „pentru greșelile din trecut”, dar și a faptului că privește „cu încredere spre viitor”. Acesta a făcut o retrospectivă a tuturor activităților întreprinse pe tot parcursul anului 2019 și a făcut promisiunea virtuală că și în 2020 o să-și dedice „întreaga pricepere și energie pentru dezvoltarea capitalei de județ”, însă îi vrea pe cetățeni aproape de el, chiar parteneri în toate proiectele administrației publice locale, „pentru ca împreună să menținem Slobozia pe direcția dezvoltării.”

Investiții în 2019

Dintre cele aproape 20 de investiții pe care edilul urbei susține că le-a realizat pe toată perioada anului trecut, doar câteva ne-au atras atenția în mod deosebit, restul fiind aceeași gargară ieftină cu care ne-a obișnuit.

Apă de calitate pentru Slobozia! Slobozia va avea cea mai modernă stație de tratare a apei! Tehnologia de ultimă generație, cu două baterii de filtre de cărbune activ și o stație de osmoză inversă cu două module, va asigura potabilitatea apei la cei mai buni parametri. Lucrările de construire a halei tehnologice sunt avansate, astfel că în 2020 stația de tratare va fi pusă în funcțiune. Valoarea investiției este de 7.836.164,36 lei. Valoarea executată la 31 decembie 2019 este de 5.042.761,37 lei.
Un transport sigur de călători. Din anul 2019 Slobozia are propriul serviciu de transport în comun. Autobuzele puse în circulație au sporit confortul călătorilor. Păstrând același cost la biletului, vom implementa și un sistem de e-Ticketing. Am montat panouri electronice de informare, aceasta fiind o primă etapă în modernizarea transportului, în 2020 urmând să sosească autobuzele electrice, pentru un oraș mai puțin aglomerat și poluat.
Piața Revoluției este funcțională. Am reușit să le redăm slobozenilor centrul administrativ. În 2019 am semnat contractul pentru realizarea expertizei tehnice a lucrărilor executate și actualizarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic pentru ce a mai rămas de executat, urmând ca anul acesta să înceapă lucrările la tunelul de acces în parcarea subterană.
În scurta prezentare, Mocioniu a amintit și de lucrările de reparații asfaltice efectuate pe străzile din Slobozia, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, despre amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de joacă, precum și despre sensul giratoriu și Parcul industrial care a fost ocupat în proporție de sută la sută.

Propuneri pentru 2020 - Slobozia europeană

Anul 2020 continuă cu toate lucrările începute pentru extinderea stației de tratare a apei și a rețelei de iluminat public, asfaltarea străzilor, reabilitarea funcțională a Pieței Revoluției, extinderea utilităților și refacerea căilor de circulație rutieră în Cartierul Gării Noi, administrarea eficientă a domeniului public, reamenajarea Parcului Ialomița, înființarea unui cimitir uman, modernizarea Bazarului Municipal, construirea de noi locuințe și demararea lucrărilor la Sala de Sport Polivalentă, cu 2.400 de locuri.
„Avem 10 proiecte pentru Slobozia într-un demers care atrage aproximativ 30 de milioane de euro pentru investiții în reședința de județ. Proiectele depuse în cadrul POR 2014-2020, pe Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” vizează modernizarea zonelor pietonale din Ansamblul Peco și Casa Armatei, regenerarea spațiului urban din Orășelul Copiilor, realizarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor, un sistem inteligent de trafic management, reducerea emisiilor de carbon prin realizarea unui terminal intermodal de transport public, construirea și dotarea unei grădinițe în cartierul Bora. Trei dintre aceste proiecte se află în stadiul de contractare și 5 în perioada de precontractare”, a încheiat Adrian Mocioniu.

( Petronela MOROIANU )
Sondaj
?
ALTEX
hotel parc-a
cabinet estetica-a
spala_bine
hotel ialomita new 2013
LIVIU
SERVICE INTERNATIONAL
Copyright 2004 - 2016 © S.C. IALPRESS S.R.L.  
Ia permisul din prima!
Intrebarile DRPCIV. Mediu de invatare. Legislatie. Pregatire completa pentru categoriile A, B, C si D.